Faces pääsi kävijätavoitteeseensa

Eilen päättynyt etnofestivaali Faces keräsi viikonlopun aikana tavoitteenaan olleen 8 000 kävijää. Kävijöiden joukkoon kuuluivat muun muassa kehitysministeri Heidi Hautala ja presidentti Martti Ahtisaari.

kulttuuri
Ihmisiä tanssii villisti Facesissa.
Ihmiset tanssivat Faces-festivaalilla vuonna 2011.Faces / Kukka Ranta

Etnofestivaali sujui jälleen ilman mainittavia järjestyshäiriöitä. Faces Etnofestivaalin johtaja Börje Mattsson iloitsee, että näinä aikoina Faces kokoaa ihmisiä, jotka edustavat selkeästi ja avoimesti suvaitsevuutta ja sen esille tuomista.

– Uskon, että tämän vuoksi festivaali kokosi yhä enemmän ihmisiä kuin viime vuonna. Elämme vaikeita aikoja, joten tämän voi tulkita kannanottona avarakatseisuuden ja suvaitsevaisuuden puolesta, festivaalijohtaja Börje Mattsson sanoo.

Aistit auki Gumnäsissä

Etnofestivaalin päätöspäivään osallistui kehitysministeri Heidi Hautala. Hänen mukaan festivaalista kumpuaa, että voimme elää rauhanomaisesti yhdessä ihonväristä ja uskonnosta riippumatta.

– Meren ja metsän ympäröimässä Gumnäsissä kaikki aistit avautuivat, hän kuvaili.

Vuotuisen katusoiton Suomen mestaruuskilpailun voittajaksi äänestettiin ylivoimaisesti Juha Tapani Heikkinen, joka otti yleisönsä humoristisella ja intensiivisellä musisoinnillaan.

Viva la différence

Faces Etnofestivaali järjestetään ensi vuonna 27.-29.7. Börje Mattssonin mukaan festivaalin tulevaisuus on turvattu.

– Jatkamme pysyvästi Gumnäsissä. Toivomme tästä tulevan pysyvä paikka kulttuuritapahtumalle, joka voi kaikin tavoin edistää yhteiseloa sekä Raaseporissa että koko maassa. Osoitimme, että tämän vuoden teema, Viva la différence eli eläköön erilaisuus voi toteutua.

Lähteet: YLE Helsinki