1. yle.fi
  2. Uutiset

Ainakin 7 aloittaa joustavassa perusopetuksessa

Ainakin seitsemän oppilasta aloittaa yhdeksännen luokka-asteen uudessa joustavan perusopetuksen ryhmässä Rovaniemen Sinetässä viikon kuluttua. Sinetän koulu on ensimmäinen, jossa joustavaa perusopetusta Rovaniemellä kokeillaan.

perusopetus
Penaali ja kyniä pulpetin lokerossa
Yle

Joustavan perusopetuksen ryhmä on tarkoitettu oppilaille, joiden koulunkäyntimotivaatio on normaalissa opetuksessa hukassa.

- Tavoitteena on herätellä koulu- ja opiskelumotivaatiota ja saada peruskoulun päästötodistus vuonna 2012. Toinen tärkeä tavoite on edistää ja turvata toisen asteen koulutukseen pääsemistä, Sinetän koulun rehtorin viransijainen Harri Törmänen kertoo.

Opetuksessa painottuu toiminnallisuus: oppilaat käyvät kolme viikkoa normaalia koulua, jonka jälkeen seuraa viikon työssäoppimisjakso.

Iso tukitiimi

Ryhmän tukena on tavallista suurempi, moniammatillinen tiimi. Toiminnassa on mukana rehtori, ryhmän oma luokanvalvoja, erityisopettaja, oppilaanohjaaja ja nuorisotyöntekijä.

Harri Törmäsen mukaan teoria-aineiden, kuten äidinkielen ja matematiikan opetus tapahtuu oman opettajan kanssa, ja valinnaisaineita käydään yleisopetuksen ryhmissä. Työssäoppimisjaksojen vuoksi ryhmä pyrkii yhteistyöhön myös paikallisten yritysten kanssa.

- Joustavan perusopetuksen ryhmässä tehdään kiinteää yhteistyötä myös vanhempien kanssa. Suunnitelmia tehdään oppilaskohtaisesti, yksilölliset tarpeet huomioiden, Harri Törmänen sanoo.

2-3 ryhmää

Tavoitteena on, että Rovaniemellä on tulevina vuosina kaksi tai kolme joustavan perusopetuksen ryhmää eri puolilla kaupunkia.

Lähteet: YLE Lappi / Elina Melamies

Lue seuraavaksi