Koitelinkoskella rentoudutaan luonnonhelmassa

Kiimingin Koitelinkoski sijaitsee 20 kilometrin päässä Oulusta. Paikka on toiminut pitkään suosittuna päiväretkikohteena, jossa voi rentoutua kosken pauhua kuunnellen. Vuosi vuodelta asiakasmäärä nousee, joten aluetta halutaan kehittää entisestään.

rentoutus
Paras keino viettää aikaa Koitelinkoskella on istua ja nauttia luonnosta.
Paras keino viettää aikaa Koitelinkoskella on istua ja nauttia luonnosta.YLE Heidi Hannukainen

Koitelinkoski koki vuonna 2009 kunnollisen kasvojen pesun. Nuotiopaikat sekä polut käytiin läpi, alue maisemoitiin ja sinne lisättiin valaistus. Kehitystä ei lopeteta tähän, vaan tulevana syksynä Koitelinkoskella ryhdytään rakentamaan Ruusulaakso-siirtolapuutarha mökkeineen.

- Samanaikaisesti polkuja on tarkoitus laajentaa myös tuonne pohjoisrannalle ja tehdä sinne uusia tulentekopaikkoja. Lisäksi rakennetaan siltayhteys niin, että päästään joen yli kokonaisuudessaan. Sitä kautta koko alue muodostuu tiiviiksi kokonaisuudeksi, kertoo Business Oulun asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen.

Lähialueen paratiisi

Suosittu virkistyskohde keräsi viime vuonna 40 000 vierailijaa. Kemppainen uskoo, että tänä kesänä kävijämäärä ylittyy.

- Pääosin väki käy tästä lähialueelta, mutta kasvava osa tuosta väestä on myös matkailijoita. Tämä on muodostunut erilaisille retkikunnille kiinnostavaksi pysähdyspaikaksi, esimerkiksi matkalla pohjoiseen. Myös kansainvälisiä matkailijoita käy entistä enemmän, toteaa Jyrki.

Alueella voi viettää kesäpäivää meloen, kalastaen tai istuen nuotion äärellä.

- Joki tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen, melontaan ja koskenlasku on tietysti sellainen jota järjestetään myös ohjatusti. Suosituin tapa on vaan viettää aikaa, istua nuotiolla ja nauttia tästä luonnosta ja kosken äänistä, kertoo Kemppainen.

Lähteet: YLE Oulu / Heidi Hannukainen