Myös Euroopan pörssit laskutunnelmissa

Eurooppalaispörsseissä kauppaa on käyty keskiviikon aikana laskevin kurssein. Keskiviikkona kurssit laskivat myös Aasiassa. Sijoittajia huolestuttavat Yhdysvaltain talouden yskiminen ja pelko euroalueen velkakriisin leviämisestä Italiaan.

talous
Pörssikurssitaulu Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa.
Pörssikurssitaulu Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa tiistaina.EPA

Helsingissä osakekauppaa käytiin iltapäivällä keskimäärin 1,5 prosenttia tiistaita alhaisemmilla hinnoilla. Helsingin pörssi oli kauttaaltaan alavireessä: laskussa olivat lähes kaikki osakkeet.

Euroopassa esimerkiksi Lontoon, Pariisin ja Frankfurtin keskeiset indeksit olivat miinuksella. Italiassa kurssit olivat keskiviikkoiltapäivänä noin prosentin laskussa.

Euroopassa myös pankkiosakkeet ovat olleet alamäessä.

Japanissa Nikkei-indeksi päätyi keskiviikkona 2,1 prosenttia miinukselle. Myös muualla Aasiassa kurssit olivat pääasiassa pakkasella.

Yhdysvalloissa Dow Jones -indeksi laski eilen 2,2 prosenttia. Indeksi on laskenut nyt jo kahdeksana peräkkäisenä kaupankäyntipäivänä, mikä on pisin laskuputki sitten lokakuun 2008. Pörssikurssit laskivat eilen laajalti myös Euroopassa.

Sijoittajien uskoa talousnäkymiin horjutti tiistaina entisestään Yhdysvaltain yksityistä kulutusta koskeneiden tilastojen jääminen odotuksista. Kokonaiskulutus laski ensimmäisen kerran lähes kahteen vuoteen.

Lähteet: AP, AFP, Reuters