Carina Kirssi pyöräilee Slovakian EM-kisoissa

Myllykoskelainen Carina Kirssi on lähdössä Slovakiassa ensi viikonloppuna ajettaviin maastopyöräilyn EM-kisoihin. Kirssillä on taskussa tuore Suomen mestaruus, mutta tavoitteet EM-kisoihin ovat realistiset.

Slovakia
Tällä paidalla Carina Ketonen edustaa Suomea.YLE Jaakko Mäntymaa

- Katselin lähtölistoja, ja kovatasoisia kilpailijoita tulee olemaan. Jos kahdenkymmenen sakkiin pääsen polkemaan, olen omiin suorituksiini erittäin tyytyväinen, Carina Kirssi toteaa.

Kirssi ei siis lähde tavoittelemaan EM-mitalia, vaan päätavoite on Lontoon olympialaisissa. EM-kisat on kuitenkin tärkeä etappi hänen urallaan.

- Sekin on jo oma tiensä, että pääsee arvokisoihin. Tänä päivänä pyrkijöitä on kuitenkin niin paljon, että sinne pääseminen ei ole yksioikoista, Carina Kirssi sanoo.

Pyöräongelmat hidastavat valmistautumista Lontooseen

Tänä vuonna Carinan kisoja ovat haitanneet tekniset ongelmat, jotka ovat hidastaneet pyöräilyä alkukauden maailmancupeissa Saksassa ja Englannissa.

- Saksassa jouduin keskeyttämään. Kaaduin, kun takajarrulevy irtosi pyörästä. Englannissakin oli vaihteiden kanssa ongelmia eikä ketju pysynyt paikoillaan. Menetin siinä varmaan 30 sijaa, kun jouduin rassailemaan pyörää pitkin reittiä, Kirssi harmittelee.

EM-kisat ja muut loppukauden kisat ovat Carinalle tärkeitä. Lajiliitto tekee kilpailijavalinnat MM-kisoihin sen mukaan, miten kukin on selviytynyt EM-kisoissa.

Olympialaiset kruunavat uran

Olympialaisten suhteen Carina Kirssi ei ole heittänyt kirvestä kaivoon.

- En todellakaan. Se on kuitenkin tavoite. Tässä on ollut niin paljon kiviä tiellä, että tätä paikkaa ei ole ollut helppoa tavoittaa, Kirssi tuumaa.

Carina suunnittelee laittavansa aktiiviuran jäihin ensi vuoden jälkeen. Sen jälkeen vauhdikas laji vaihtuu hänen sanojensa mukaan "normaalityön tekoon".

- Aloitan syksyllä urheiluhierojan opinnot, hän paljastaa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Mirjam Tahkokorpi