Yritysten päivitettävä pankkiyhteytensä pian

Yrityksen maksuliikenne voi tyssätä marraskuussa, jos sen pankkiyhteysohjelmistoja ei ole päivitetty vastaamaan yhtenäisen euromaksualueen SEPA:n vaatimuksia. Moni yritys on jättänyt järjestelmiensä päivityksen viime tippaan.

laskutus

Yhtenäisen euromaksualueen SEPA:n (Single Euro Payment Area) siirtymän takaraja on 31. lokakuuta. Tämän jälkeen pankit eivät enää ota vastaan maksuja suomalaisilla tilinumeroilla ja maksuaineistoilla.

- Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi maksut ja palkat eivät välity, mikäli ne ovat vanhassa muodossa. SEPA koskee siis kaikkia yrityksiä, Keski-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Manner muistuttaa.

Lokakuun jälkeen pankit eivät enää ota vastaan maksuja suomalaisilla tilinumeroilla, vaan tilinumeroiden pitää olla IBAN-muodossa. Myös laskulomakkeisiin on muutettava IBAN-muotoinen tilinumero ja pankin BIC-koodi.

Korttimaksuja vastaanottavien yritysten on lisäksi päivitettävä maksupäätteensä, jotta ne voivat vastaanottaa asiakkaiden korteilla tekemiä maksutapahtumia.

Muutokset on tehtävä, vaikka yritys toimisi vain Suomen alueella, sillä myös kotimaassa maksettavista maksuista tulee SEPA-maksuja.

Lähteet: YLE Keski-Suomi