Kouvolan Pallonlyöjät keskittyy lyömään Koskenkorvan

Pelinjohtaja Mikko Hylkilä myöntää, että KPL:n runkosarja on ollut yhtä vuoristorataa. Hän on kuitenkin tyytyväinen, että joukkue sai pudotuspelien ensimmäiseksi vastustajakseen Koskenkorvan Urheilijat.

Kouvolan Pallonlyöjät
Pelinjohtaja Mikko Hylkilä seuraa Juho Hacklinin pompun onnistumista Hyvinkään Tahkoa vastaan. (Arkistokuva)Raine Martikainen

Kouvolan Pallonlyöjät sijoittui Superpesiksen viimeisen runkosarjakierroksen jälkeen neljänneksi.

- Se oli varmaan sellainen sijoitus, mitä ihmiset ennakkoon veikkasivat meille, pelinjohtaja Mikko Hylkilä sanoo.

Pelinjohtaja on tyytyväinen, että voitto Joensuun Mailasta tiistai-iltana toi kotiedun sunnuntaina alkaviin pudotuspeleihin. Koko kesä on ollut hänen mukaansa yhtä vuoristorataa.

- Välillä tuli hyviä pelejä ja sen jälkeen tipuimme alemmaksi. Emme saaneet tasaista peliä, mitä joukkueena olisi haluttu. Paljon parannettavaa jäi vielä, Hylkilä toteaa.

Joukkueessa monta onnistujaa

Pelinjohtaja nostaa runkosarjaotteluissa onnistuneista esille muun muassa Sami Joukaisen.

- Alkukaudesta Joukaisen Sami kannatteli meitä paljon ja vastasi täysin meidän kotiuttamisista. Siinä vaiheessa, kun meillä oli vaikeampaa, hän piti meitä pinnalla ja auttoi meitä niihin pisteisiin, joita tarvitsimmekin, Mikko Hylkilä kiittelee.

- Myös Partasen Sami on erittäin tärkeä palanen meidän ulkopelissä. Sisäpelissä Latvalan Matti hoiti loppukauden ajan huikeasti kakkostilanteen vaihtoa, Hylkilä jatkaa.

Joukkueen nuoresta kaartista pelinjohtaja muistaa Juho Hacklinin ja Tommi Mäentaustan saavutukset.

- Hacklinin Juho nosti edellisistä vuosista tasoa valtavasti. Kärkilyöntimäärä taisi olla sadan kieppeillä, ja se on ennen ollut 30-40:n paikkeilla.

- Ennen jokerina ja välilä kopparinakin pelannut Mäentaustan Tommi otti paikkansa joukkueessa, oli meidän paras kentälle menijä. Hän toi joukkueesta toiseksi eniten juoksuja, Mikko Hylkilä mainitsee.

Pudotuspelit ovat henkistä sodankäyntiä

Kouvolan Pallonlyöjät saa sunnuntaina vieraakseen Koskenkorvan Urheilijat. KPL:n pelinjohtaja Mikko Hylkilä osaa kertoa, että vastassa ovat kovat lyöjät.

- Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Koskenkorvan vastustajaksi. Sillä tavalla mukava vastus, että heidän tilanteen rakenteluun pitää päästä käsiksi, Hylkilä sanoo.

Pelaajat joutuvat valmistautumaan pudotuspelien henkiseen taistoon. Huudot pelikentällä saattavat käydä

- Yleensä yksi pelaaja otetaan kohteeksi, jota yritetään horjuttaa. Monesti se on joukkueen lukkari. Henkisesti on valmistauduttava, että siellä käydään henkistä sodankäyntiä, Mikko Hylkilä toteaa.

Pelinjohtajan mukaan KPL aikoo ottaa silmätikukseen vastustajan lukkarin.

- Lukkari Juha Puhtimäki ei ole missään nimessä pelannut hyvää kautta lautasen äärellä niin hänet pitää ottaa hampaisiin, Hylkilä myhäilee.

Kouvolan tavoitteena on edelleen Suomen mestaruus. Sitä ennen KPL kuitenkin keskittyy lyömään Koskenkorvan, johon tarvitaan neljä voittoa.

Pudotuspelit jatkuvat samalla kokoonpanolla kuin heinäkuussa. Kaikki pelaajat Ismo Ankkuria lukuunottamatta ovat pelikunnossa.

Katsojaluvut ovat laskeneet

Kouvolan Pallonlyöjien runkosarjan ottelut ovat kiinnostaneet yleisöä viime vuotta vähemmän.

KPL:n otteluja seurasi tänä vuonna alle 24 000 katsojaa, mikä on lähes 4 500 vähemmän kuin viime vuonna. Keskimäärin yhtä ottelua oli seuraamassa 1 800 henkeä, kun viime vuonna katsojia oli keskimäärin lähes 2 200.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Mirjam Tahkokorpi