Jätteenkäsittely jatkuu lähes normaalisti

Äänekoskella toukokuussa palaneella Lassila & Tikanojan jätteenkäsittelylaitoksella toiminta on palautunut lähes normaaliksi. Laitos tuhoutui palossa pahoin, mutta uusilla järjestelyillä jätteenkäsittely jatkuu.

LASSILA & TIKANOJA OYJ Common Stock
Tulipalon jälkiä Lassila&Tikanojan jätteenkäsittelylaitoksella Äänekoskella.
Näky Lassila & Tikanojan jätteenkäsittelylaitoksella Äänekoskella oli palon jälkeen lohduton. Palosta aiheutui miljoonavahingot.YLE Keski-Suomi

Tulipalon jäljet näkyvät vielä, mutta asiakkaille erikoisjärjestelyistä ei ole haittaa, sanoo Lassila & Tikanojan yksikönpäällikkö Irma Nurmi.

- Me siirtokuormaamme kaikki vastaanotettava, eli me laitamme sen suoraan isoihin, katollisiin kontteihin. Kun kontit ovat täynnä, ne ajetaan eteenpäin joko kaatopaikalle tai Jyväskylään Sepelitien toimipisteeseen.

Lassila & Tikanoja oli palaneessa kiinteistössä vuokralaisena, eikä omistajalla ole vielä selvyyttä uuden hallin rakentamisesta. Palo aiheutti satojen tuhansien eurojen vahingot.

- Mittavia lisäkustannuksi tulee siitä, että joudumme siirtämään tavaraa muualle. Ja menihän palossa myös murskain ja paalain, Nurmi kertoo.

Lähteet: YLE Keski-Suomi