1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Polkuautoille riittää ajajia

Kuopion keskustan Valkeisenlammen tuntumassa sijaitseva liikennepuisto on suosittu kesänviettopaikka. Polkuautoilla ajajia riittää kesäisin jopa niin paljon, että ajamisaikoja joudutaan lyhentämään.

Kotimaan uutiset
Kuopion liikennepuisto on vetänyt kävijöitä kesällä.
Kaisu Lötjönen / Yle

Useat lapset ajavat pienoisteitä pitkin Valkeisenlammen vieressä sijaitsevassa liikennepuistossa. Osa odottaa lähtöpaikalla autojen vapautumista, sillä päivisin puistossa riittää ajajia ruuhkaksi asti.

- Tämä on joka kesä erittäin suosittu paikka. Aamulla kun avataan kymmeneltä, niin useita lapsia on jo oven takana odottamassa, nauraa liikunnanohjaaja Tapio Nissi.

Ruuhka-aikoina ajamisaikojenkin kanssa ollaan tarkempia. Ohjaajat ilmoittavat pillin tai megafonin kautta, kun kymmenen minuuttia on kulunut. Tarkkuutta vaaditaan myös ajamisen kanssa.

- Kun lapsi ensimmäistä kertaa tulee liikennepuistoon, suoritetaan liikennepuiston ajokortti. Tällöin käydään läpi liikennemerkkejä, ajo-ohjeita, väistämistilanteita ja ajosuuntia. Lapset saavat hyvät perustiedot, mutta hauskanpito on kuitenkin tärkeintä. En halua liikennepuistosta mitään pienoisautokoulua, vaan paikan, jossa lapset voivat pitää hauskaa, sanoo Tapio Nissi.

Liikennesäännöt helppo oppia

Liikennepuistossa on autoja kolmea eri kokoa, ja ikähaarukka on laaja: 3-99 vuotta.

- Ensimmäisinä kesinä toivottiin, että hankittaisiin pienempiä autoja ja nyt niitä on useita eri kokoja kaikenikäisille. Autoissa on kestävät teräsrungot. Usein käy niinkin, että isät eivät malttaisi lähteä liikennepuistosta kotiin, ja lapset odottelevat heitä, Tapio Nissi nauraa.

Polkuautoilla pääsee jopa kolmeakymmentä kilometriä tunnissa. Keskiviikkona autoillut 7-vuotias Jaakko uskoi kuitenkin kovempaan vauhtiin.

- Ajan ehkä jotain satasta. Auto on tosi hyvä ajaa, oon ajanut aika paljon, ehkä jotain 60 kierrosta päivässä. Tosi hyvin osaan liikennesäännöt.

Myös 12-vuotias Miika viihtyy liikennepuistossa.

- Olin täällä myös eilen ja toissapäivänä. Eniten tykkään ajaa sinisellä, isoimmalla autolla. Päivisin on vähän ruuhkaa ja pitää seurata liikennettä. Ajaminen ja liikennemerkkien opettelu on kivointa, kaikki liikennemerkit on tosi helppoja, toteaa Miika.

Lähteet: YLE Savo

Lue seuraavaksi