Laajassa bussiratsiassa annettiin satoja huomautuksia

Liikkuva poliisi ja Helsingin poliisilaitos tarkastivat viime viikolla yli 600 Suomen teillä liikkuvaa linja-autoa. Huomautettavaa löytyi muun muassa kuljettajien lepoaikojen noudattamisesta ja matkustajien turvavöiden käytöstä.

Kotimaa
Linja-autoa tarkastetaan.
YLE

Tarkastukset olivat osa EU:n liikennepoliisien yhteistyöelimen TISPOLin valvontaviikkoa. Samanlaista linja-autojen valvontaa suoritettiin samaan aikaan useissa Euroopan maissa.

Valvonnan yhteydessä linja-autoista tarkistettiin niiden jarrujen kunto jarrudynamometrillä. Yhtäkään jarruvikaista bussia ei löytynyt.

Noin sata tarkastetuista busseista oli ulkomaalaisia ajoneuvoja. Niille annettiin muutamia huomautuksia muun muassa autojen huonosta kunnosta. Yhdestä ulkomaalaisesta linja-autosta vuoti tarkastuspaikalla polttoainetta, joten autoa ei päästetty jatkamaan matkaansa.

Yli sadan matkustajan kohdalla oli huomautettavaa turvavöiden käytöstä. Kuljettajille kirjattiin vajaat sata huomautusta, koska he eivät muun muassa olleet noudattaneet lepoaikoja tai kirjanneet kunnollisesti ajotietoja.

Yhden kuljettajan havaittiin olevan ajo-oikeudeton. Sen sijaan yhdenkään ei todettu ajavan autoa humalassa tai huumeiden vaikutuksen alaisena.

Lähteet: YLE Uutiset