Beroa: Täysin perättömiä väitteitä

Beroa Deutchlandin tiedotteen mukaan puolalaismuurareille maksetaan asiallista palkkaa. Myös työajoissa on noudatettu lakia ja työehtosopimusta. Beroa toimittaa työaikoihin liittyvät selvityksen aluehallintovirastoon, joka voi viranomaisena julkistaa annettavat selvitykset.

Palkka ja työsuhde-edut
tiedote
YLE

Raahessa halpatyövoiman käytöstä syytetty Beroa Deutschland kiistää edelleen väitteet palkkausepäselvyyksistä ja työaikalain rikkomisesta. Beroan mukaan puolalaisten muurareiden keskituntiansio on yli 15 euroa väitetyn kolmen euron sijaan.

Saksalaisyhtiön mukaan varmistus palkanmaksun oikeellisuudeta saadaan elokuun 10. päivä, kun Beroan työntekijät saavat palkkansa. Beroan mukaan Rakennusliitto voi tarkastaa palkkakuitit haluamiltaan henkilöiltä.

Beroan mukaan työntekijät ovat tehneet kymmenen tunnin työpäiviä seitsemänä päivänä viikossa. Tämä on Beroan mukaan mahdollista lainsäädännön ja työehtosopimusten puitteissa. Työpäivä kestää 11 tuntia, mutta siihen on kuulunut yhden tunnin pituinen tauko, Beroa toteaa tiedotteessaan. Lepoaika tasataan siinä vaiheessa kun projekti Raahessa päättyy ensi viikon alkupuolella.

Beroa ihmettelee tiedotteessaan Metalliliiton ammattiosasto 200:n johdon sekaantumista neuvotteluihin. Beroan mielestä virallisia osapuolia ja neuvottelukumppaneita ovat Beroa ja Rakennusliitto.

Lähteet: YLE Oulu