Asuntokahvilasta apua hiipuvaan asuntokauppaan

Kiinteistövälityksen avuksi on Jyväskylässä otettu käyttöön ydinkeskustaan perustettu asuntokahvila. Sillä tavoitellaan aikaisempaa läheisempää vuorovaikutusta asuntokauppaa suunnitteleviin asiakkaisiin. Uusia kontakteja halutaan senkin vuoksi, että asuntonäytöissä kävijöiden määrät ovat hupenemassa. Ensi viikolla avattavaa asuntokahvilaa Keski-Suomen Osuuspankki pitää omana ideanaan.

kiinteistökauppa
Asiakas ja kiinteistönvälittäjä

Yleisesittelyt ovat olleet vanha ja suosittu tapa suomalaisessa kiinteistövälityksessä, mutta viime aikoina yleisten esittelyiden merkitys on selvästi vähentynyt.

Keski-Suomen Op-kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Janne Särkkä sanoo, että nykyään 75 prosenttia kaupoista syntyy yksittäisnäytöistä, joissa asuntoa lähdetään näyttämään varta vasten tietylle asiakkaalle.

Myös netti on muuttanut asuntokaupan luonnetta. Se on korvannut turhat asuntonäytöissä käymiset.

- Nettiesittelyitä pidetään tuolla verhojen takana lähes joka päivä ja se on monipuolistanut meidän toimintaa huomattavan paljon, Särkkä sanoo.

Kiinteistönvälittämiseen kaivataan laatua

Mielikuvat kiinteistönvälittämisestä eivät aina ole kovin positiivisia: välityspalkkioita pidetään liian suurina eikä palvelutasokaan välttämättä tyydytä asiakkaita.

Särkkä onkin sitä mieltä, että asunnonvälitykseen kaivataan uusia tuulia

- Kiinteistönvälittämisen on oltava laadukkaampi prosessi kuin mitä se on tähän saakka ollut, hän korostaa.

Keski-Suomen Op-kiinteistökeskuksessa kilpailuetua on lähdetty etsimään uudenlaisesta asunnonvälitys-formaatista: asuntokahvilasta.

- Halutaan yrittää palvella ihmisiä laadukkaammin ja paremmin ja madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä ja tulla juttelemaan vähän epävirallisemmassa ilmapiirissä, Särkkä kuvailee.

Asuntokahvila vastaa kotoilu-buumiin

Asuntokahvila tarjoaa kauppatietojen lisäksi myös sisustus- ja remontti-ideoita.

Särkän mukaan asuntokahvila-idea istuu mainiosti tämän ajan kotoilu-buumiin, jossa keskitytään sisustamiseen, saneeraamiseen ja remontoimiseen.

- Täällä on sisutukseen liittyviä lehtiä luettavana asiakkaille ja tänne saa tulla ilman, että olisi juuri sillä hetkellä mitään mielessä asuntorintamalla, Särkkä vakuuttaa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi