1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Poliisi ja opiskelijat ottivat yhteen Chilessä

Chilen pääkaupungissa Santiagossa ja muissa kaupungeissa mellakkapoliisit ovat hajottaneet voimakeinoin opiskelijoiden mielenosoituksia. Poliisi on käyttänyt vesitykkejä ja kyynelkaasua lopettaakseen uudelleen puhjenneet mielenosoitukset. Yli 500 ihmistä on pidätetty ja 14 on loukkaantunut yhteenotoissa.

Ulkomaat

Chilessä opiskelijat ja opettajat vaativat julkiseen opetusjärjestelmän uudistusta. Opiskelijat vaativat, että valtio ottaisi vastuulleen julkisen koulutusjärjestelmän, joka on tällä hetkellä alueellisten hallitusten vastuulla.

90 prosenttia maan 3,5 miljoonasta opiskelijasta käy julkisia kouluja. Opiskelijoiden mukaan koulutusjärjestelmä on epätasa-arvoinen ja alirahoitettu.

Osa mielenosoittajista pyrki rauhanomaiseen protestiin, mutta osa naamioituneista mielenosoittajista heitteli poliisia ja ohi ajaneita busseja kivillä. Useat palavista renkaista muodostetut barrikaadit tukkivat kaupungin liikenteen.

Chilen sisäministeri Rodrigo Hinzpeter ilmoitti jo eilen, että hallitus ei ole antanut lupaa mielenosoituksille Santiagossa. Hän myös varoitti, että mielenosoituksiin vastattaisiin voimalla.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi