1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Adam Lambert häpesi erilaisuuttaan nuorempana

Yksi harvoista avoimesti homoseksuaaleista valtavirran pop-tähdistä, Adam Lambert, kertoo nuoruudestaan Behind the Music -ohjelman haastattelussa. Hollywood Reporter -sivuston siteeraamassa haastattelussa Lambert kertoo ylittäneensä nuoruudessaan kokemansa häpeän tunteen ja olevansa nyt onnellinen.

viihde

American Idol - kilpailusta pinnalle pompahtanut Adam Lambert on inspiroinut nuoria eri puolilla maailmaa. Lambert kertoo avoimesti tv-haastattelussa heräämisestään seksuaalisuuteensa ja esteiden poistamisesta uransa tieltä.

- Luulen että olin noin kuudennella luokalla, kun tajusin olevani erilainen kuin muut pojat. Aluksi kielsin ja salasin asian. En vain ollut valmis puhumaan siitä kenellekään, toteaa Lambert VH1-musiikkikanavan Behind the Music -ohjelmassa.

Lambert oli kouluvuotensa omien sanojensa mukaan "pelissä mukana"; seurasi muodin normeja ja pyysi tyttöjä ulos. Nyt Lambert on tyytyväinen elämäänsä ja itseensä.

- Häpesin vielä nuorena erilaisuuttani. Ei koulussa puhuttu asiasta mitään. Tämän takia on rankkaa olla nuori ja huomata olevansa homo tai bi tai mikä tahansa. Ei meille kukaan sanonut että se on okei.

Jo nuorena Lambert oli päämäärätietoinen. Hän rakasti musiikkiteatteria ja halusi intohimoisesti Broadway-tähdeksi.

- En haluaisi olla urallani ja samalla piilotella jotain. Se vain ei ole tyylini mukaista. Olen ylpeä seksuaalisuudestani, enää en häpeä mitään. En kuitenkaan pistäisi päälleni paitaa, jossa lukee isolla gay. Minun paidassani lukee Adam, lohkaisee Lambert haastattelussaan.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi