Eino Kalima -palkinto Juha Malmivaaralle

Suomen Kansallisteatterin kolmen vuoden välein jakaman palkinnon saa ohjaaja Juha Malmivaara. Malmivaara palkitaan Hélène Cixous´n näytelmän Musta purje Valkea purje ohjauksesta.

Musta purje Valkea purje sai Suomen ensi-iltansa viime keväänä Kansallisteatterissa.

Palkintoperustelujen mukaan Malmivaaran ohjauksessa näyttelijäilmaisuun hienovaraisesti ujutetut pienet ja tarkat koomiset nyanssit antavat hengitysilmaa ankaran teeman käsittelylle ja auttavat sen perille viemisessä.

Juha Malmivaara on pitkän linjan teatteriohjaaja, joka on työskennellyt monissa kotimaisissa teattereissa sekä toiminut Teatterikorkeakoulun ohjaajantyön professorina. Malmivaaran viimeisimpiä töitä ovat olleet Lahden Kaupunginteatterin Puhdistus sekä taiteilijaryhmä Kolmannen Tilan Tähden hetki. Kansallisteatteriin Malmivaara on aiemmin ohjannut Leena Landerin näytelmän Käsky.

Kansallisteatterin pääjohtajana 1917-1950 toimineen Eino Kaliman nimeä kantava palkinto jaetaan joka kolmas vuosi.

Palkinto myönnetään ohjaustyöstä, joka on ollut taiteellisesti ja eettisesti täysipainoista teatteria. 15 000 euron suuruinen palkinto on aiemmin myönnetty Kurt Nuotiolle, Antti Einari Haloselle, Reko Lundánille, Mika Myllyaholle, Tuomo Aitalle ja Kristian Smedsille.

Palkinnon saajan päättivät pääkaupungin teatterikriitikot, ja lautakunnan puheenjohtajana toimi Kansallisteatterin hallituksen puheenjohtaja Leena Majander-Reenpää.