1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Stage-voittajien ensi-ilta lähestyy

Nelosen Stage -ohjelman voittanut Tampereen yhteiskoulun lukion musikaalitiimi valmistautuu kuumeisesti perjantaina odottavaan ensi-iltaan. Tamperelaisnuoret pääsevät esittämään "Silmistä pois" -musikaalinsa Linnanmäen Peacock -teatterin maankuululla lavalla.

viihde
Stage-musikaalin harjoitukset Peacock-teatterissa Helsingissä
YLE / Marko Melto
Stage-musikaalin harjoitukset Peacock-teatterissa Helsingissä
Kuvaus ja editointi Marko Melto

"Silmistä pois" on puhdasverinen rock-musikaali, joka kertoo kapinaan nousevista koulukodin asukkaista, heidän murheistaan ja unelmistaan. Musiikkina kuullaan rock-, pop-, ja musikaaliklassikoita. Esikuvina tamperelaisnuorten musikaalissa on ollut Hair-, Rent- ja Spring Awakening-musikaalit.

Linnanmäen Peacockissa availtiin ääntä ohjaaja Marco Bjurströmin johdolla. Musikaalin harjoitukset käynnistyivät jo alkukesällä, mutta nyt harjoitellaan oikealla näyttämöllä.

Taneli Läykki oli innoissaan vauhtiin päässeistä harjoituksista.

- Loman jälkeen on ollut tosi mukava palata harjoitusten pariin. Oikealla lavalla harjoittelu on ihan erilaista kuin tanssisalissa tai Aleksanterin teatterilla. Omat lavasteet ja valot tekevät tosi paljon, sanoo Läykki.

- Kivaahan tämä on ja yllätyksiin on saanut varautua, kuvailee alkaneita harjoituksia Sonja Pajunoja.

Paljon oppia ja kokemuksia

Sonja Pajunoja iloitsee Stage-kilpailun voiton mukanaan tuomista kokemuksista.

- On ollut hienoa saada työskennellä ammattilaisten kanssa ja se on opettanut todella paljon. Uskon, että kaikki ovat oppineet vähän eri asioita. Ainakin kärsivällisyyttä ja malttia on täytynyt opetella, koska harjoituksissa joutuu odottamaan välillä pitkäänkin omaa vuoroaan ja silti tehdä tiimityötä, kuvailee Pajunoja.

Taneli Läykki on asiasta samaa mieltä.

- Minä ainakin olen oppinut tanssimaan paljon paremmin ja lauluääni on myös kehittynyt. Keskittyminen tekemiseen kehittyi jo ensimmäisen harjoittelujakson aikana ja tulee varmasti kehittymään vielä lisää, sanoo Läykki.

- Ja pisteenä i:n päälle tulee tietysti rutkasti lavakokemusta. En olisi uskonut, että pääsen 19-vuotiaana esiintymään yhdelle Helsingin suurimmista teattereista. Tuntuu kuitenkin tosi siistiltä päästä tekemään jotain vähän isompaa verrattuna koulun kanssa tehtyihin pienempiin projekteihin.

Erika Vikman pitää kokemusta ainutlaatuisena, eikä oikein vieläkään ymmärrä, miten tilaisuus aukesi juuri heille.

- Tällä viikolla fiilis vaan kasvaa perjantain ensi-iltaa kohti. Ehkä myös hermostus kasvaa, mutta innostuksen ja hermostumisen tunne yhdessä on ihan mielettömän hyvä, sanoo Vikman.

Paluu pienemmille näyttämöille ei harmita

Musikaalin tekijät ovat kuitenkin valmiita palaamaan taas pienemmillekin areenoille.

- Totta kai koulun omat musikaalit ovat jatkossakin kiinnostavia jo siksikin, että katsomossa istuvat silloin kaikki läheisimmät ihmiset. Se on tosi tärkeää, Sonja Pajunoja vakuuttaa.

Musikaalin ensi-ilta Helsingissä Peacock-teatterissa on perjantaina. Esityksiä on parin viikon aikana 17 kappaletta. Tahti on tiivis, koska suurin osa nuorista palaa syksyllä koulun penkille.

Tilaa katsomossa vielä on, sillä Peacockin katsomoon mahtuu kerrallaan yli 900 katsojaa.

Moni on elätellyt toiveita musikaalin esittämisestä myös Tampereella. Näillä näkymin esitys ei kuitenkaan saavu Tampereelle.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi