Merimetsokanta kasvoi lähes neljänneksellä

Merimetsokanta kasvoi Suomen merialueilla lähes neljänneksellä. Pesiä laskettiin kesän aikana yhteensä noin 17 700, mikä on 3 300 pesää enemmän kuin edelliskesänä. Valtaosa rannikkomme merimetsoista pesii eteläisellä Selkämerellä.

Selkämeri
Merimetsoyhdyskunnissa on satoja lintuja.
Merimetsoyhdyskunnissa on satoja lintuja.YLE

Edellisiin vuosiin verrattuna kasvun vauhti on hiipunut ja uusia pesimäyhdyskuntia löytyi vain kaksi. Tilanteeseen on vaikuttanut mm. pesien laiton hävittäminen, jota tapahtui kesän aikana kolmessa yhdyskunnassa Kustavissa, Luvialla ja Länsi-Turunmaalla.

Valtaosa rannikkomme merimetsoista pesii eteläisellä Selkämerellä, jossa on 6297 pesää. Suomenlahdella laskettiin 5877 pesää, Saaristomerellä 4 289, Merenkurkussa 1 087 ja Perämerellä 162 pesää.

Kannan kasvu keskittyi neljään suurimpaan yhdyskuntaan, joihin syntyi yhteensä 3 050 uutta pesää Suomenlahdella, Saaristomerellä ja Selkämerellä.

Suurin yhdyskunta todettiin Raumalla. Raumalla pesiä on 2342, Länsi-Turunmaalla 2000, Kirkkonummella 1996 ja Merikarvialla 1619. Näissä yhdyskunnissa pesii yhteensä lähes puolet koko Suomen merimetsokannasta.

Lähteet: YLE Satakunta