1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Imatra

KHL-jättiläinen ottaa mittaa Suomi-sarjan Imatran Ketterästä

Venäjän KHL-liigan Lokomotiv Jaroslav tulee juhlistamaan Imatran uutta jäähallia. Harjoitusottelu Imatran Ketterää vastaan on sunnuntaina. Venäläisen joukkueen kirkkaimmat tähdet eivät otteluun osallistu.

Suomi-sarjassa kiekkoileva Imatran Ketterä saa harjoitusotteluunsa vastaan Venäjän liigan yhden suurseuran. Lokomotiv Jaroslav ottaa osaa harjoitusotteluun lähinnä A-juniorijoukkueellaan, mutta jäällä nähdään silti useita nuoria Venäjän huippukiekkoilijoita, kertoo Ketterän urheilutoimenjohtaja Jussi Salo.

- Jäähalli on valmistunut ja maanantaista lähtien olemme jo päässeet siellä harjoittelemaan. Kaikki on sunnuntaille valmiina ja jäähalliin odotetaan täyttä tupaa, noin 1300 katsojaa, kertoo Salo.

Ei suuria erityisvaatimuksia

Kun yksi suurista KHL-seuroista saapuu pienen Suomi-sarjan joukkueen vieraaksi, voisi heiltä odottaa jonkinlaista erityiskohtelua.

- Joukkueessa ei ole kaikkein suurimpia tähtiä mukana, joten meille ei ole tullut mitään ihmeempiä vaatimuksia esimerkiksi pukuhuonetilojen tai noiden järjestelyiden suhteen. Kyseessä lienee kummallekin joukkueelle ihan tavallinen harjoituspeli, toteaa Salo.

Imatran uuteen jäähalliin mahtuu noin 1300 katsojaa ja sunnuntain huippuvastustaja saattaa saada hallin täyteen. Ottelu alkaa kello 16.00, mutta paikalla kannattaa olla jo aiemmin, sillä ottelun alussa on kaikki kansainvälisenottelun elementit, kuten kansallislaulut. Liput maksavat 10 ja 5 euroa.