Sipe Santapukki oli kateellinen Neon 2:n Jyrää-keikalle

Heinolassa Jyrää -tapahtuma palaa juurilleen eli ilmaiseksi puistofestariksi. Apulannan Sipe on osallistunut kotikaupunkinsa ykköstapahtumaan vuosikymmenet. Sipen mukaan tapahtumaan osallistuminen vaatii henkistä kanttia. On ollut sellainenkin aika, jolloin hän oli kateellinen Neon 2:n saamalle huomiolle.

viihde
Sipe Santapukki
YLE Lahti / Tea Manninen

Heinolassa Jyrää -tapahtuman paluu juurille on mieleinen muutos Apulannan rumpalille Sipe Santapukille, joka on osallistunut tapahtumaan useita kertoja niin esiintyjänä kuin yleisönäkin.

- Tosi hyvä veto järjestävältä taholta palata takaisin alkuperäiseen. Puistokeikkoja kävin itsekin katsomassa nuorena poikana. Kesäteatterin lavassa on ollut toki omat hyvät puolensa esiintymispaikkana, mutta kyllä puisto on se, missä Jyrää on omimmillaan.

- Viime vuonna oli dramaattinen muutos, kun ihmisiltä alettiin pyytää rahaa osallistumisesta tapahtumaan. On hienoa, että tänä vuonna palataan juurille ja ilmaiseen tapahtumaan.

Neon 2 ei ymmärtänyt sylkemistä

Heinolassa Jyrää -tapahtumassa on Santapukin mukaan ollut aina tiivis, lämmin, kuuma ja kotoisa tunnelma.

Rumpali odottaa tulevaa keikkaa hyvillä mielin. Kotikaupungin keikkaan pitää kuitenkin valmistautua kunnolla.

- Henkinen olemus pitää saada kohdalleen. Heinola on sen verran vaarallinen paikka, että sinne täytyy tulla tietyssä mielentilassa, Santapukki naureskelee.

Vuosien varrella miehelle on kertynyt huima määrä festarimuistoja tapahtumasta. Jotkin muistot ovat ylitse muiden.

- Parhaiten muistan sen, että syljettiin Neon 2:n päälle. Ne eivät ymmärtäneet sitä punk-estetiikkaa, että tuollainen voi olla fanitoimintaa.

- Todellinen syy sylkemiseen oli kyllä se, että meitä harmitti, koska meidän luokkamme tytöt tykkäsivät Neon 2:sta eivätkä Apulannasta. Onneksi tämä on nyt kääntynyt päälaelleen.

Heinolan tunnetuin brändi

Heinolassa Jyrää on kasvanut aikojen kuluessa yhdeksi Heinolan tunnetuimmista brändeistä.

- Kyllä Heinolassa Jyrää on Heinolan tapahtumista se ykkönen edelleenkin, joka tiedetään muuallakin Suomessa.

Heinolalaisen Santapukin elämään Heinolassa Jyrää -tapahtuma on kuulunut nuoruudesta saakka.

- Tottakai me oltiin joka vuosi ja joka kerta mukana yleisönä ennen kuin itse sinne lavalle noustiin. Jokainen heinolalainenhan siellä oli.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Apulanta on esiintynyt niin tiiviisti kaikilla festivaaleilla, että Heinolassa Jyrääkin on jäänyt muutaman kerran väliin.

- Kun kaikki viikonloput menee festareilla, niin ei niihin tule lähdettyä jossei siellä omaa keikkaa ole.

Maksuton Heinolassa Jyrää järjestetään sunnuntaina 7.8.2011 Heinolan Rantapuistossa.

Lähteet: YLE Lahti / Tea Manninen