Ranska luottaa Yhdysvaltojen talouteen

Ranskan valtiovarainministerin Francois Baroinin mukaan Ranskalla on täysi luottamus Yhdysvaltojen talouden kestävyyteen. Baroin on Euroopan ensimmäinen Yhdysvaltojen taloustilannetta luottoluokituksen laskun jälkeen kommentoinut valtiovarainministeri.

velkakriisit
François Baroin.
François Baroin.Ian Langsdon / EPA

Baroinin mukaan Ranska luottaa täysin siihen, että Yhdysvaltojen talous on vakaalla ja perustaltaan kestävällä pohjalla.

Baroinin mukaan Ranska on myös vakuuttunut siitä, että Yhdysvaltojen hallitus toteuttaa määrätietoisesti kongressin alkuviikosta päättämät suunnitelmat valtiontalouden alijäämän vähentämiseksi.

Britannian valtiovarainministeri Vince Cable sanoo, että Yhdysvaltojen kongressin velkakaton nostamisesta käymän riitelyn jälkeen luottoluokituksen alenenminen oli täysin odotettavissa.

Laajemmin tilanne kertoo Cablen mukaan siitä, että rahamarkkinat kiinnittävät nyt huomiota hallitusten luottokelpoisuuteen, kun ne kolme vuotta sitten keskittyivät pankkien vakauteen. Britannian tilannetta Cable pitää nyt hyvänä ja sanoo rahamarkkinoiden luottavan siihen, että Britannia pystyy hoitamaan taloutensa alijäämän.

Lähteet: AFP