Sotkamo murskasi Kiteen

Sotkamon Jymy ei antantut Kiteen Pallolle mitään mahdollisuuksia miesten Superpesiksen ensimmäisessä puolivälieräkamppailussa. Sotkamo vei ottelun puhtaasti jaksoin 2-0(11-0)(17-1). Joukkueet ovat vastakkain seuraavan kerran tiistaina Kiteellä. Välieriin pääsee neljällä voitolla.

urheilu
Jymy onnistui lähes kaikessa, Kitee ei juuri missään. Uusi yritys on edessä jo tiistaina Kiteellä.YLE

Sotkamon ja Kiteen välinen peli oli oikeastaan pelattu jo ensimmäisen vuoroparin jälkeen. Jymy johti juoksuin 6-0 ja Kiteellä oli suuria vaikeuksia saada etenijöitä edes kentälle. Jymy tehtaili ensimmäisellä jaksolla 16 kolmostilannetta kun Kitee sai etenijän kaksi kertaa kakkospesälle saakka. Koko ottelussa Jymy sai etenijän 41 kertaa kolmospesälle Kiteen saadessa vain kuusi kolmostilannetta. Pelin parhaana palkittu Jymyn kapteeni Jani Komulainen olikin erittäin tyytyväinen joukkueensa suorituksiin.

- Me latauduimme tähän puolitoista viikkoa ja kaikki saivat tärkeitä onnistumisia itse ottelussa. Ennen peliä korostimme sitä, että jokaiseen suoritukseen on panostettava täysillä, oli tilanne mikä tahansa.

Jymyn pelimoraali pysyikin korkeana aivan pelin loppuhetkille saakka. Tämän kaksi kunnaria ja neljä tavallista lyönyt ja kolme juoksua tuonut Komulainen näkee tärkeänä jatkolle.

- Sarja on pitkä eikä notkahduksia saa tulla. Tiistaina täytyy jatkaa omaa peliä, jotta Kitee ei saa juonesta kiinni.

Tasoero ei tuo peliin iloa

Kiteen parhaana palkittu lukkari Toni Laakso ei hyvää joukkueensa pelistä löytänyt.

- Tämä oli viides kamppailu Sotkamoa vastaan tällä kaudella, emme ole pystyneet viemään niissä yhtään jaksoa. Kyllä tässä tasoero on, ei meidän joukkueesta taitaisi Jymyn pakkaan mahtua yhtään pelaajaa, paitsi ehkä Mika Laukkanen neljänneksi kotiuttajaksi. Ei tämä hyvältä tunnu.

Laakson mielestä synkkä lopputulos on nyt unohdettava ja lähdettävä uudestaan yrittämään tiistaina kotikentällä.

- Ei tässä ihmeitä voi tehdä, se on vaan lähdettävä liikkeelle perusasioista ja perussuorituksista. Ensin on saatava etenijä kentälle.

Tulos sisältää myös varoituksen Jymylle

Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen korostaa, että ensimmäisestä pelistä ei jäänyt käteen kuin voitto.

- Jos on Kiteen nollattava tämä peli nopeasti, niin meidän on kyllä tehtävä sama. Tällaisiin lukemiin tuudittautuminen on se vaaranpaikka, joka tässä sarjassa on. Tiistaina on taas keskityttävä alusta asti jokaiseen ulko- ja sisäpelisuoritukseen. Tilanne on vasta 1-0 kun välieräpaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Lähteet: YLE Kainuu / Jarmo Nuotio