Rautaruukin luottamusmiehet pohtivat jatkotoimia Beroan tapauksessa

Rautaruukin työntekijöiden luottamusmiehet kokoontuvat aamupäivällä päättämään mahdollisista jatkotoimista Rautaruukin masuuniremontin halpatyöepäilyjen suhteen. Työntekijöiden kahden vuorokauden työnseisaus puolalaismuurarien palkkojen maksamisen vauhdittamiseksi päättyi lauantaiaamuna.

Rautaruukki
Masuunin remontista syntyi tänä vuonna tavallista isompi kiista
Rautaruukin luottamusmiehet pohtivat jatkotoimia halpatyöjupakassa.YLE Oulu

Rautaruukin ammattiosasto 200:n luottamusmiehet ovat koolla tänään klo 11.00. Pääluottamusmies Mika Vuoti ei vielä aamulla halunnut ennakoida kokouksen päätöksiä.

- En osaa niitä vielä tässä vaiheessa ennakoida.Meillä on edelleen se näkemys, että sopimuksia on rikottu. Sovittuna palkkapäivänä 10.7 ei ole maksettu palkkaa ja työaikalakia viikkolevon osalta on rikottu. Tämän voivat kaikki todeta lukemalla työaikalakia, sanoo Vuoti.

Beroa Deutschlandin mukaan väitteet ovat täysin perättömiä ja muurareille maksetaan asiallista palkkaa sekä noudatetaan lakia ja työehtosopimuksia. Beroan pääkonttori sijaitsee Espanjassa.

Rakennusliitolla on valmius julistaa Beroa saartoon. Saarto julistetaan alkavaksi torstaina 11.8.2011 klo 07.00, jos Beroa ei toimita Rakennusliitolle todisteita siitä, että puolalaisille on maksettu keskiviikkona 10.8.2011 Rakennusliiton ja Beroan välisen sopimuksen mukaiset palkat. Sopimuksen mukaan muurareiden vähimmäistuntipalkka on 15,54 € tunnilta.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto arvioi, että halpatyön teettämisestä epäilty Beroa saa selontekonsa muurareiden työtunneista ja palkoista valmiiksi elokuun aikana.

Lähteet: YLE Oulu