1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kokkola

LassiLoikka liikuttaa lapsia

Kokkolassa alkaa syyskuussa lapsille tarkoitettu LassiLoikka-liikuntakoulu. Sen tarkoituksena on antaa mahdollisuus tutustua eri lajeihin ja löytää ehkä tulevaisuuden pitempiaikainen harrastus. Kokkolassa lajeiksi on valittu lentopallo, tanssi, luistelu, Han Moo Do ja yleisurheilu.

Tanja Öljymäki aloittaa syksyllä Kokkolassa LassiLoikan vastuuohjaajana. Öljymäki harrastaa monipuolisesti liikunta, eniten kokemusta hänellä on lentopallosta ja tanssista. Kuva: YLE / Raila Paavola

LassiLoikka-liikuntakoulun harjoitukset perustuvat liikunnan monipuolisuuteen, liikkumisen iloon ja motoristen taitojen kehittämiseen. Kokkolassa 12.9. käynnistyvä liikuntakoulu on suunnattu 4-9 -vuotiaille, eli vuosina 2002-2007 syntyneille lapsille. Tarkoituksena on, että kokeillessaan monipuolisesti eri lajeja, lapsi löytää ennen pitkään sen itseään kiinnostavan, sanoo vastuuvetäjä Tanja Öljymäki.

- Pari kertaa jotain tiettyä lajia kokeiltuaan osaa jo luultavasti sanoa, onko siitä kiinnostunut vai ei. Liikuntakoulusta on se hyöty, ettei tarvitse heti liittyä seuraan ja ostaa kalliita varusteita ja välineitä.

Lajeina yleisurheilu, luistelu ja lentopallo ovat useimmille suomalaisille vähintäänkin koulusta tuttuja urheilulajeja. Kokkolassa LassiLoikka-liikuntakouluun mukaan otettu tanssi on latinopainotteista, taistelulajeista mukaan pääsi puolestaan Han Moo Do. Tanja Öljymäki kertoo, että Kokkolan liikuntakoulun urheilulajit valittiin osin vanhempien toiveiden perusteella.

- Esimerkiksi taistelulajeja toivottiin, ne ovat usein sellaisia hieman harvinaisempia lajeja, joita ei kokeilematta lähdetä harrastamaan. Tunneilla vanhempien tosin pitää olla aina mukana, jos lapsi on alle 6-vuotias.

Aiemminkin lentopalloa valmentanut Tanja Öljymäki kertoo, että etenkin pienimpien lasten kanssa lajin alkeita harjoitellaan leikin varjolla.

- Lentopallo voi tietenkin lajina olla kohtuullisen haastava 4-vuotiaalle, mutta pehmopalloilla heittely onnistuu varmasti heiltäkin!