1. yle.fi
  2. Uutiset

Kunniajäsenyys LTY:n professorille

Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Marianne Nyströmille on myönnetty European Membrane Society:n kunniajäsenyys. Nyström on membraanitekniikan pioneereja Suomessa.

Teknillinen korkeakoulu

Nyström on tehnyt merkittävän kansainvälisen uran membraanitekniikan parissa. Hän on toiminut membraanitekniikan professorina Lappeenrannan yliopistossa vuosina 1998-2008.

Nyström sai ensimmäisenä Lappeenrannan teknillisen yliopiston tukisäätiön tiedepalkinnon vuonna 2007. Hän on tehnyt yli 230 tieteellistä julkaisua ja ohjannut 15 tohtoritutkintoa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.

Membraanitekniikan, eli kalvosuodatustekniikan tunnetuimpia sovelluksia ovat esimerkiksi erilaiset juomaveden puhdistamisessa käytettävät menetelmät sekä dialyysihoito.

European Membrane Society (EMS) on yhdistys, joka tukee, kehittää ja edistää membraanitekniikan tutkimusta ja koulutusta Euroopassa. Lisäksi yhdistys edistää tutkimusyhteistyötä muiden mannerten membraanitutkijoiden ja eurooppalaisten membraanitutkijoiden välillä. Yhdistys on toiminut 29 vuotta ja siinä on tällä hetkellä 15 kunniajäsentä. Professori Nyström on myös toiminut EMS:n puheenjohtajana.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi