Linnoituksen isäntä Ulla Liukkonen haluaa linnoitukseen eloa myös talveksi

Viikonloppuna Linnoituksen Yössä Linnoituksen isännäksi valittu Ulla Liukkonen kaipaa uusia opasteita linnoituksen alueelle. Hänen mukaansa monet paikkakuntalaisetkaan eivät tiedä mitä kaikkea linnoitus voi tarjota.

keittiömestarit

Keittiömestari Ulla Liukkonen nimettiin Lappeenrannan Linnoituksen uudeksi isännäksi viikonloppuna. Linnoituksen Krouvissa keittiömestarina työskentelevä Liukkonen on lähiruuan ja karjalaisen ruokaperinteen puolestapuhuja sekä oman alansa yhteistyön luoja niin maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Kaupunkilaisten keskuudessa meidän Ulla tunnetaan eloisana ja helposti lähestyttävänä karjalaisnaisena, joka välittää aidon vilpittömästi myönteistä viestiä kotikaupungistaan ja Etelä-Karjalasta. Liukkonen on syntynyt Taipalsaarella ja asunut Lappeenrannassa vuodesta 1976 lähtien.

Liukkonen on monessa mukana

Ulla Liukkonen toimii Suomen Keittiömestarit ry:n, Karjalan Keittiömestarit ry:n, Ammatillisen neuvottelukunnan, Etelä-Karjalan ruokakulttuurityöryhmän ja Kokkimaajoukkueen puheenjohtajana, Paistinkääntäjät ry:n Karjalan voutikunnan kyökkineuvoksena sekä Pro Peruna ry:n ja Aitoja Makuja -hankkeen hallitusten jäsenenä. Hän on myös tv-julkkis esiinnyttyään alkuvuodesta Top Chef -ohjelmassa.

Kesäkuussa Ulla Liukkoselle myönnettiin Pohjoismaiden Keittiömestareiden korkein huomionosoitus Cordon Rouge -mitali ja käädyt. Liukkonen nimettiin vuonna 2008 Suomen keittiömestariksi.

Linnoituksen isännän arvonimi annetaan vuodeksi kerrallaan lappeenrantalaiselle tai Lappeenrannasta kotoisin olevalle omalla alallaan ansioituneelle henkilölle, joka on toiminnallaan tuottanut kaupungille positiivista mainetta. Valinnan tekee Lappeenrannan kaupunginjohtaja. Ulla Liukkonen on järjestyksessään 16. tittelin saaja ja seitsemäs kaupunginjohtaja Seppo Miettisen valitsemista isännistä.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala