1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Rovaniemi

Kesäpasseja myytiin reippaasti alle tavoitteen

Rovaniemen matkailutuote kesäpassi jäi reilusti myyntitavoitteestaan tänä kesänä. Rovaniemellä oli tavoitteena tuplata kesäpassien myynti viime kesän 400 kappaleesta 800 kappaleeseen. Nyt kesäpasseja meni kaupaksi saman verran kuin viime vuonna.

Rovaniemen kesäpassilla lomaileva perhe pääsee esimerkiksi Rovaniemen Taidemuseon näyttelyihin uudessa Kulttuuritalo Korundissa. Kuva: Kulttuuritalo Korundi / Arto Liiti

Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kortelainen myöntää, että kesän myyntitavoite ei ollut realistinen.

- Tavoite oli kunnianhimoinen ja osittain vähän humoristinenkin. Todettiin vain, että joka vuosi tuplataan myynti niin hyvin menee. Nyt täytyy sanoa, että liian kova tavoite oli, Kortelainen sanoo.

Kortelainen kuitenkin korostaa, että kesäpassin tarkoitus ei ollut alunperinkään oikeasti tuplata myyntiä. Kesäpassin markkinoinnin myötä Rovaniemi tunnetaan paremmin perhekohteena.

- Kesäpassilla haettiin alunperin imagomarkkinointia, ei niinkään tuotepuolen hyötyä, Kortelainen sanoo.

Kesäpassia remontoidaan ensi kesänä

Kesäpassin kehittämisestä Kortelainen ei osaa vielä sanoa varmaa. Kortelainen arvioi, että ensi kesänä kesäpassiin on mahdollisuus paketoida majoitus, joka on selkeä osa ihmisten ja perheiden lomaa.

- Tuotteen sisältö kasvaa ja korostuu. Siihen voidaan paketoida myös lento- ja junayhteyksiä ja muuta. Silloin se olisi kokonaisvaltainen paketti ja helpompi varsinkin kaukaa saapuvalle asiakkaalle.

Kesäpassilla säästää selvää rahaa

Kesäpassin ostamalla perhe pääsee muun muassa SantaParkiin, Arktikumiin, Santasportin kylpylään ja Ranuan eläinpuistoon. Uutena kohteena perhe pääsee Rovaniemen Taidemuseon näyttelyihin Kulttuuritalo Korundissa.

Kesäpassilla matkailijaperhe säästää rahaa, sillä perheliput esimerkiksi Santaparkiin, Arktikumiin ja Ranuan eläinpuistoon maksavat yhteensä 120 euroa.

Kesäpassin hintaa on nostettiin 20 eurolla 119:ään euroon. Hinnankorotusta perusteltiin Korundin ja passin muiden kohteiden sisältöjen muutoksilla.

Passi on voimassa 18.6.-14.8.2011. Sillä saa lisäksi alennuksia muun muassa hotelli- tai mökkimajoituksesta ja pääsylipuista Tiedekeskus Pilkkeeseen, joka avataan juhannusviikolla.

Passia myydään Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n infopisteessä, nettikaupassa ja passin kohteissa.