Lontoon mellakoijat polttivat indieyhtiöiden levyt

Mellakoijat ovat polttaneet SonyDADC:n jakeluvaraston Pohjois-Lontoon Enfieldissa ja tuhonneet samalla valtavan määrän indiejakeluyhtiön tuotteita. Musiikki- ja elokuvatuotantoyhtiöt pelkäävät tuhotyön haittaavan merkittävästi niiden tuotteiden jakelua. Tuhojen laajuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta rakennuksessa oli iso varastollinen DVD-, CD- ja vinyylilevyjä.

viihde
Palomiehet sammuttavat palavaa Sonyn varastorakennusta Enfieldissä Itä-Lontoossa yöllä 9. elokuuta.
Palomiehet sammuttavat palavaa Sonyn varastorakennusta Enfieldissä Itä-Lontoossa yöllä 9. elokuuta.EPA / Kerim Okten

Sonyn jakelukeskuksen tuhonneen tulipalon yhteydessä tuhoutui Britannian suurimman indiejakeluyhtiön Piasin varastoja. Pias hoitaa useiden indieyhtiöiden, kuten XL Recordingsin, Beggars Banquetin, Dominon, Wall Of Soundin, Warp Defectedin, Sunday Bestin ja Big Brotherin levynjakelua. Myös The xx -bändin levy-yhtiön Young Turksin tilat olivat tuhoutuneessa rakennuksessa.

- Näyttää siltä, että koko Sunday Bestin varasto paloi poroiksi viime yönä Pias-hulinassa, kirjoitti yhtiön omistaja DJ Rob Da Bank Twitterissä.

The Guardian -lehden haastatteleman analyytikon Paul Scaifen mukaan kyseessä saattaa olla kuolinisku joillekin pienille yhtiöille, sillä monilla niistä ei ole vakuutuksia.

Lähteet: YLE Uutiset