1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teollisuus

Can-Pack tölkkitehdas nousee vauhdilla

Suomen ensimmäisen alumiinijuomatölkkejä valmistavan tehtaan peruskivi muurattiin tänään Hämeenlinnassa. Puolalaisen Can-Packin tölkkitehtaan linjastot tuottavat ensi vuoden alkupuolelta lähtien noin miljardi tölkkiä eli 12 000 rekkalastillista vuodessa.

teollisuus
Rakennusmiehiä suuressa tehdashallissa
Can-Pack tehtaan rakennustyöt ovat edenneet pitkälle jo ennen peruskiven muurausta.YLE / Ville Välimäki

Uuden mittavan tölkkitehtaan rakennusurakka hiljentyi tiistai-iltapäivällä, kun rakennustyömaalla muurattiin tehtaan peruskivi. Noin 16 000 neliömetrin tuotanto- ja varastotilojen rakentaminen, Hämeenlinnan Moreenin teollisuusalueelle, on jo hyvässä vaiheessa. Tehtaan seinät ja suuri osa kattoakin ovat kohonneet oikeaan korkeuteensa.

Can-Packin maajohtaja Pekka Sokka kertoo rakennuksen valmistuvan keväällä 2012.

- Lemminkäinen saa rakennuksen valmiiksi ensi vuoden keväällä, mutta toki paljon aikaisemmin me aloitetaan asennukset. Asennukset alkavat tämän vuoden marraskuussa ja valmista pitäisi olla tammikuun loppuun mennessä ja helmikuussa aloitetaan sitten tuotannon ylösajo, Sokka toteaa.

Sijainti Hämeenlinnan vahvuus

Puolalainen Can-Pack teki uuden tölkkitehtaansa investointipäätöksen viime vuoden lopussa.

- Logistiset syyt ovat varsinaiset perusteet, koska Hämeenlinna on meidän asiakkaisiin nähden, suomalaisiin panimoihin nähden erittäin hyvällä paikalla. Tähän on hyvä rakentaa ja tästä on hyvä kuljettaa tavaraa eteenpäin. Uskon sen olevan erittäin hyvä piristysruiske Hämeenlinnan seudulle. Sijaitsee se missä tahansa niin tämäntyyppisellä yrityksellä on merkittävä vaikutus paikkakunnalle ja lähiympäristölle, kertoo Sokka.

150 henkilöä työllistävän tehtaan rakentamis-investoinnit nousevat lähes sataan miljoonaan euroon. Valmiita olut- ja virvoitusjuomatölkkejä tehtaan linjastolta valmistuu noin miljardin kappaleen vuositahdilla.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi