1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Satu Silvo

Satu Silvo kaipaa maalaisromanttista Valkealaa

Vain Bocelli puuttuu -näytelmän kiertue tuo näyttelijä Satu Silvon vanhoihin lapsuudenmaisemiin Kouvolan Valkealaan. Kotimaisema on muuttunut sitten lapsuusvuosien.

Kuva: Yle

Satu Silvo on jo ehtinyt tutkimaan lapsuudesta tuttuja maisemia.

- Eilen (maanantaina) piti lähteä Harjunmäkeen kävelemään ja katsomaan vanhaa lammen pintaa. Mietin miltä tämä kaikki näytti, kun elimme hiekkateiden keskellä ja lapsia oli paljon. Pelasimme urheilukentällä vielä auringonlaskun aikaan pesäpalloa ennen kuin oli pakko lähteä kotiin, Satu Silvo muistelee.

Nyt hiekkatiet ovat vaihtuneet asfalteiksi, ja alueelle on noussut aidattuja rakennelmia.

- Haen mielessäni koko ajan sitä maalaisromantiikkaa, menneen ajan maisemaa, jonka keskellä olen elänyt. Mutta on ymmärrettävää, että maailma muuttuu ja ympäristö sen mukana, Silvo toteaa.

Kesä on ollut työntäyteinen

Satu Silvo on näytellyt kuluvan kesän aikana Mustion Linnan kesäteatterissa Riemurahat-farssissa. Kesäteatterikauden jälkeen hän on lomaillut kaksi viikkoa ennen tiistaina alkavaa Bocelli-kiertuetta.

- Kävin Imatralla koskenylityksessä ja katsomassa kavereiden esityksiä. Pyynikillä olen ehtinyt käydä ja saarikylissä, kaikki kahdessa viikossa, Satu Silvo laskee.

Vain Bocelli puuttuu -näytelmä on Pasi Lampelan käsialaa ja se on ensimmäinen komedia, jonka Lampela on kirjoittanut. Näytelmän ohjaa Antti Majalahti.

- Kaksi tarjoilijaa rakastuu lyhyellä aikavälillä eli näytelmän aikana. Kaksi keski-ikäistä ihmistä uskaltaa lähteä mukaan tunteisiin, Satu Silvo tiivistää näytelmän juonen.

Vain Bocelli puuttuu -näytelmän kiertue alkaa tiistaina Valkealan nuorisoseurantalolta, josta se jatkaa matkaansa Ouluun. Kotkaan kiertue saapuu marraskuussa.