Maailmanpyörä rauhoittaa huvipuistossa kävijän

Huvipuistot satsaavat vuosi toisensa jälkeen yhä suurempiin ja hurjempiin laitteisiin. Kuitenkin vanha tuttu maailmanpyörä säilyttää suosionsa uutuuksien rinnalla.

Maailmanpyörä (Huvipuistolaite)
Kajaanissa maisemat maailmanpyörästä ovat metsäiset
Suomen tivolin maailmanpyörä kohoaa 34 metrin korkeuteen.YLE / Mira Päätalo

Maailmanpyörässä käymistä kannattaa harkita ainakin silloin, jos pelkkä huvipuistolaitteiden katseleminen saa vatsan kääntymään ympäri. Kyyti on rauhallista, ja laite sopiikin lähes jokaiselle huvipuistossa kävijälle.

- Maailmanpyörä on sellainen perinteinen tivoliin kuuluva laite ja se sopii koko perheelle, vauvasta vaariin. Maailmanpyörä tarjoaa rauhoittumisen hetken, kun muuten tivolissa on vauhtia ja hurjaa menoa, kertoo Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola.

Suomen Tivolin maailmanpyörässä maisemia voi ihailla 34 metrin korkeudesta. Kajaanissa yläilmoista avautuvat hyvin metsäiset maisemat. Lulu Sariola kertoo itse käyvänsä maailmanpyörässä yhdestä kahteen kertaan kesän aikana.

- Minun mielestäni kauneimmat maisemat löytyvät meidän kiertueella Rovaniemeltä ja Oulusta, kun siellä ollaan veden äärellä. Kaunis sinänsä tuo metsäkin, mutta sieltä ei kovin helposti sitä omaa kotitaloaan löydä, jota ihmiset usein tulevat etsimään, Sariola naurahtaa.

Lähteet: YLE Kainuu / Mira Päätalo