PKC teki jättikaupan Yhdysvalloista

Kempeleläinen PKC Group on ostanut amerikkalaisen kuorma-autojen johdinsarjojen valmistajan AEES-yhtiön. Kauppa yli kaksinkertaistaa PKC Groupin liikevaihdon ja työntekijämäärän.

Pkc group
PKC Group-yhtiön toimipisteen julkisivu.
PKC Groupin logo hallitsee edelleen Oulun Lentokentäntien maisemaa.Ari-Pekka Sirviö / YLE

Toimitusjohtaja Harri Suutarin mukaan nyt solmittu kauppa on jatkoa yhtiön aiemmalle strategialle, jolla se on pyrkinyt vahvistamaan asemaansa globaalina yrityksenä.

Amerikkalaisyhtiö toimii Yhdysvalloissa, Meksikossa, Brasiliassa ja Irlannissa ja se työllistää 13 800 henkeä. Yrityksen liikevaihto viime vuonna oli 454 miljoonaa euroa. PKC Groupilla on ennen kauppaa noin 8500 työntekijää, joista noin 1000 vuokratyöntekijää. Viime vuoden liikevaihto oli 316 miljoonaa euroa.

AEES-Kaupalla yhtiö on halunnut varmistaa sen, että PKC Group pystyy tarjoamaan autojen johdinsarjoja maailmanlaajuisesti.

- Kyllä tällä alalla toimivan yrityksen on pystyttävä toimimaan Euroopan lisäksi myös Pohjois-Amerikan markkinoilla menestyäkseen, perustelee tehtyä kauppaa PKC Groupin toimitusjohtaja Harri Suutari.

Ei uusia yritysostoja tiedossa

Jo aiemmin talvella ja viime syksynä yhtiö on hankkinut omistukseensa eurooppalaisia alan yhtiöitä. Aasian markkinoille PKC Group tähyää laajentamalla toimintaansa. Uusia suuria yrityskauppoja ei toimitusjohtaja Harri Suutarin mukaan ole odotettavissa.

- Keskitymme jatkossa yritysten integrointiin ja orgaaniseen kasvuun.

Kaupassa PKC Group maksoi AEES-yhtiöstä 109 miljoonaa euroa sekä laskemalla liikkeelle 1,25 miljoonaa uutta osaketta.

Kaupan lopullinen toteutuminen riippuu myös kilpailuviranomaisten hyväksynnästä.

Pääkonttori pysyy Kempeleessä

Pääkonttori pysyy toimitusjohtaja Harri Suutarin mukaan jatkossakin Kempeleessä.

Yrityskaupalla ei ole suoraa vaikutusta myöskään Kempeleen tehtaiden toimintaan.

Lähteet: YLE Oulu / Risto Degerman