Googlen Kokko Piilaaksosta Saksaan

Petri Kokko siirtyy Googlen myyntijohtajaksi Saksaan. Kokko on työskennellyt puolitoista vuotta hakukoneyhtiön globaalin myynnin ja markkinoinnin kehitysjohtajana yrityksen päämajassa Yhdysvalloissa. Sitä ennen hän toimi Suomen Googlen ensimmäisenä maajohtajana.

talous
Googlen myynnin ja markkinoinnin kehitysjohtaja Petri Kokko YLE:n Aamu-tv:n haastattelussa.
Petri Kokko on yksi kansainvälisillä areenoilla pärjäävistä bisnesjohtajistamme. Suuri yleisö muistaa Kokon tietysti myös hänen luistelu-urastaan. Mikä on Googlen menestyksen salaisuus ja mihin suuntaan yhtiö on menossa?

Kokon mukaan amerikkalaisten teknologiayritysten arkeen tyypillisesti kuuluu ihmisten kierrättäminen talon sisällä eri tehtävissä.

- Olen tyytyväinen, että pääsen takaisin liiketoimintavastuuseen. Ja Saksa on maailman suurimpia mainosmarkkinoita, Kokko sanoi YLEn Aamu-tv:n haastattelussa.

Kokko kertoo odottavansa tehtävää innolla.

- Olin imarreltu, kun pestiin kysyttiin ei-saksalaista henkilöä.

Kokko arvioi internetin käytön siirtyvän älypuhelimien leviämisen myötä yhä enemmän liikkuvaan muotoon, kun netti on aina taskussa.

- Lähivuosina jo voidaan kysyä, onko enää tavallista nettiä vai onko kaikki netinkäyttö mobiilia. Kohta ollaan käytännössä aina kytkettynä verkkoon.

- Ollaan sitten kaupassa tai kadulla, aina päästään kiinni haluttuun tietoon. Jos vaikka asiakas seisoo kodinelektroniikkamyymälässä ja vertailee kaupassa näkemiään hintoja netissä oleviin hintoihin, kyllä se muuttaa dynamiikkaa.

Lähteet: YLE Uutiset