1. yle.fi
  2. Uutiset

Pikkulauantai on nykyään kahdesti viikossa

Perinteinen pikkulauantai ei enää välttämättä olekaan keskiviikkona. Sekä yökerhoissa että taksialalla on huomattu yömenijöiden jakautuminen myös torstaille. Takavuosina harvan ravintolan kannatti avata oviaan torstai-illaksi, mutta nykyisin kassavirtaa alkaa jo riittää.

talous

- Keskiviikko on ollut vahvempi kuin torstai. Mutta torstaisin on piristymistä entiseen, kuvaa yökerhoketjun toimitusjohtaja Antti Raunio.

Muun muassa Tivoli-yökerhojen takana olevalla Night People Groupilla on 36 ravintolaa suurissa kaupungeissa. Raunio kertoo, että tilikirjojen perusteella keskiviikkona ja torstaina joissakin anniskelupaikoissa käy yhtä tasaisesti asiakkaita.

- Keskiviikko on ollut ennemminkin opiskelijoilla arkijuhlapäivä, ja torstai vahvempi liikemiehillä. En pidä huonona, jos se asiakaskunta on jälleen aktivoitunut.

Samaa on nähty Taksiliitossa. Puheenjohtaja Jari Lemmetyisen mukaan torstaijuhlijoita on kuskattu varsinkin tänä kesänä.

- Kaupunkialueiden taksiliikenteessä on vaikuttanut poikkeuksellisen hyvä sääkin ja tapahtumien määrä, Lemmetyinen kertoo.

Ilmiön huono puoli on voinut häneen mukaansa näkyä niin, että keskiviikkoisin taksit ovat saaneet ajella tyhjinä ja torstaisin niistä on ollut pulaa.

- Kun takseille määritetään ajovuorot, ei ole tätä välttämättä etukäteen huomioitu, Lemmetyinen valittelee.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi