Hursti ei halua leipäjonoja väestönsuojiin

Kallion leipäjonot herättivät kiivaan keskustelun viime keväänä. Syksyn tullen pitäisi tehdä päätöksiä siitä, missä ruokaa köyhille jatkossa jaetaan. Leipäjonoja on ehdotettu siirrettäväksi tyhjillään oleviin väestönsuojiin.

Kotimaa
YLE

Helsinginkadulla jonotetaan taas tänään kesätauon jälkeen. Heikki Hurstin mieli on toiveikas.

- Meillä on paljon henkilökuntaa ja paljon jaettavaa ruokaa. Pieni kysymysmerkki on tietysti se, mistä saamme uudet tilat.

Keväällä sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen vakuutti, että uudet tilat on löydyttävä vaikka kiven ja kannon alta. Häätöuhkaa Hurstilla ei ole.

- Olemme saaneet yhden varoituksen taloyhtiöltä ja se on edelleen voimassa. Toivon, että muutto sujuisi rauhallisesti ja kiireettömästi. Meillä on kaksi isoa kylmätilaa joiden purkaminen ja asentaminen uuteen paikkaan vie aikansa.

Väestönsuojat kylmiä ja kosteita

Helsingin pelastuslautakunta käsitteli eilen kansalaisaloitetta ruuanjakelun siirtämisestä väestönsuojiin. Aloitteen tehneet miehet toivovat, etteivät ruokaa jonottavat joutuisi seisomaan muiden toljotettavina sateessa ja kylmässä.

Hurstille on ehdotettu aiemminkin väestönsuojaan siirtymistä.

- Eivät ne toimi lainkaan. Muutama vuosi sitten meille tarjottiin väestönsuojaa Laajasalosta. Se oli niin kylmä ja märkä paikka, että vapaaehtoisina toimivat eläkeläiset vilustuisivat päivässä.

Väestönsuojassa ei myöskään ollut saniteettitiloja eikä keittiötä.

- Vettä tihkui seinistä ja lattiasta. Me lahjoitamme jonottajille myös vaatteita. Kylmässä ja kosteassa nekin menisivät pilalle.

Hursti toivoo uusien tilojen löytyvän Kallion alueelta, koska ruuan hakijat ovat tottuneet kaupunginosaan. Nykyisen 200 neliön sijasta tilaa pitäisi kuitenkin olla enemmän.

- 600 neliön tila olisi hyvä. Silloin tavaraa voisi varastoida. Meillä on nytkin eräässä logistiikkafirmassa 47 ruokalavaa, koska ne eivät mahdu tänne.

Lähteet: YLE Helsinki