Kyyhkynmetsästys kasvattaa suosiotaan

Lähestyvän syksyn metsästyskausi käynnistyy tänään kyyhkyjahdilla. Perinteisesti metsästyskauden varsinaisena avauksena pidetään ensi viikon lauantaina alkavaa sorsastuskautta, mutta kyyhkynmetsästys kasvattaa suosiotaan.

kyyhkylinnut
Sepelkyyhky
Raine Martikainen / Yle

Etelä-SavoKyyhkykanta on kasvanut huomattavasti viime vuosina, mikä voi vaikuttaa kyyhkyn suosioon metsästyslintuna. Sepelkyyhkyn metsästysmäärät ovat RKTL:n mukaan kasvaneet viidessä vuodessa noin 50 000 linnulla koko maassa. Viime vuonna sepelkyyhkyjä metsästettiinkin valtakunnallisesti jo lähes yhtä paljon kuin sorsia.

Etelä-Savossa sepelkyyhky ei vielä ole aivan niin suosittu metsästyskohde, kuin vaikkapa Etelä-Suomessa, kertoo Etelä-Savon riistanhoitopiirin riistapäällikkö Petri Vartiainen.

- Yhä useampi eteläsavolainen metsästäjä aloittaa kuitenkin kautensa jo kyyhkyjahdilla.

Kyyhkyjä väijytään pääasiassa aamutuimaan peltojen pientareilla naamiointiverkon suojissa. Houkuttimina käytetään kyyhkyjen kuvia. Ohi lentäviä lintuja ammutaan haulikolla. Metsästyksen suosion kasvuun lienee osasyynä myös se, että sepelkyyhky on syötäväksi kelvollista riistaa.

- Kyyhky on kyllä erittäin herkullinen riistalaji ruuaksi laitettuna. Varmasti ihan siellä kärkipäässä linnuista, Vartiainen sanoo.

Lähteet: YLE Etelä-Savo