Pienikin koulu voi selvitä vahvalla tuella

Syksyn koulutaival on aloitettu tänään monessa koulussa. Nakkilassa lukukauden aloittanut Tattaran ala-aste sinnittelee vuodesta vuoteen itsenäisenä koulukartalla, vaikka nykyään pikkukouluja pyritään yhdistämään tai lopettamaan.

Tattaran koulu yrittää pärjätä nykymaailmassa pienenä kouluna. Kuva: Juha-Petri Kujansuu

Iso kiitos Tattaran koulun säilymisestä kuuluu vahvalle ja aktiiviselle Tattaran koulun tuki ry:lle. Yhdistyksen jäsenet taistelevat kynsin hampain koulun puolesta.

- Tähän tuki ry:n toimintaan on varainkeruun ja promootion lisäksi kuulunut myös ihan mielenosoitukset Tattaran ala-asteen toiminnan jatkumisen puolesta, kertoo Tattaran tuki ry:n puheenjohtaja Terhi Mäkitalo.

Vuosi kerrallaan sinnitellään

Tattaran ala-asteen rehtori Juha-Petri Kujansuu kertoo koulutaipaleen alkamiseen liittyvien haasteiden lisäksi myös jatkuvan lakkauttamisen mahdollisuuden hieman vaivaavan.

- Ymmärrän toki, että raha sanelee tässä maailmassa paljon. Isoissa ja pienissä kouluyhteisöissä on tietenkin molemmissa omat hyvät ja huonot puolensa, toteaa rehtori diplomaattisesti.

Tuki ry:n puheenjohtaja Terhi Mäkitalo vetoaa pienten koulujen yhteisöllisyyteen ja sen luomaan turvallisuuteen.

- Kun oppilaat tuntevat toisensa koko ala-asteen ajan sekä heidän vanhempansa tuntevat toisensa, niin esimerkiksi koulukiusaamisen kitkeminen on huomattavasti helpompaa, Mäkitalo valottaa.