Mies suuttui kiinteistöverosta - uhkaili räjähteillä

Perättömäksi osoittautunut ilmoitus yksityisasunnossa olevista räjähteistä sai aikaan tiistaina isohkon poliisioperaation Sipoon Nikkilässä. Poliisin kuulusteluissa on ilmennyt, että ilmoituksen tehnyt mies menetti malttinsa kiinteistöverojen takia.

kiinteistövero

Sipoon Martinkylässä asuva noin 60-vuotias mies soitti tiistaina kello 10 aikaan hälytyskeskukseen ja ilmoitti räjäyttävänsä talonsa.

Paikalle lähti pelastuslaitoksen ja ambulanssin lisäksi 10 poliisipartiota. Poliisi eristi alueen sekä evakuoi lähitalojen asukkaat.

Poliisi sai nopeasti puhelinyhteyden mieheen. Mies tuli ulos talostaan ja poliisi otti miehen kiinni. Kiinniotto sujui rauhallisesti. Mies ilmoitti vielä kiinnioton yhteydessä, että talossa on räjähteitä. Poliisi tutki talon, mutta räjähdysaineita ei löytynyt.

Mies oli kiinni otettaessa alkoholin vaikutuksen alainen. Kuulusteluissaan mies on ilmoittanut menettäneensä malttinsa, koska hänen näkemyksensä mukaan kiinteistövero oli laskettu usean vuoden ajan väärin eivätkä viranomaiset ole asiaan reagoineet hänen pyynnöistään huolimatta.

Miestä epäillään perättömästä vaarailmoituksesta. Hänellä ei ole rikollista menneisyyttä.

Lähteet: YLE Helsinki