"Olemme täällä auttamassa poliisia"

Sadat lontoolaiset ovat nousseet keskiviikkoyönä kaduille puolustamaan yhteisöään mellakoitsijoita vastaan. Ryöstely ja tuhopoltot ovat järisyttäneet Britannian pääkaupungin ja muiden alueiden järjestystä nyt jo neljättä yötä.

Ulkomaat
Väkijoukko on koontunut kadulle puolustamaan asuinseutuaan mellakoitsijoita vastaan Lontoon Elthamissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.
Väkijoukko on koontunut kadulle puolustamaan asuinseutuaan mellakoitsijoita vastaan Lontoon Elthamissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.Reuters

Tuhannet intialaisen Sikh-uskonnon jäsenet kokoontuivat temppelinsä ulkopuolelle Southallissa, Länsi-Lontoossa, sen jälkeen kun huhu kertoi Gurdwaran, sikhien pyhän paikan, olevan seuraavana iskukohteena mellakoitsijoiden listalla.

Arviolta 200 Einfieldin asukasta valtasi alueen kadut puolestaan Pohjois-Lontoossa suojellakseen niitä hyökkäyksiltä. Paikalla kuvattu video näyttää, kuinka sadan miehen joukko juoksee katuja huutaen "Englanti, Englanti, Englanti".

Samansuuruinen joukko jalkapallofaneja kokoontui Elthamin lähiöön, jonka huhuttiin myös olevan yksi mellakoitsijoiden iskukohteista.

- Tämä on valkoisen työväenluokan aluetta, ja me olemme täällä puolustamassa yhteisöämme, mies kertoi Guardian -sanomalehdelle.

- Olemme täällä auttamassa poliisia. Äitini on järkyttynyt nähtyään television tapahtumat kolmen päivän ajalta. Me päätimme, ettei sama tapahdu täällä, mies sanoi.

Myös Britannian äärioikeisto on ilmoittanut nujertavansa mellakat Lutonissa ja Manchesterissä. Yön tunteina 1 000 Britannian äärioikeiston jäsenen on raportoitu tulleen kaduille tukahduttamaan mellakat, jotka ovat levinneet ympäri maata.

Lähteet: AFP, AP