Kouvola saa viidennen lentokentän

Ummeljoen lentokenttä Kouvolassa viettää torstaina avajaisiaan. Ummeljoen kenttä on ensimmäinen virallinen yksityiskenttä Kymenlaaksossa.

Ummeljoki, Kouvola
Koulutuspäällikkö Risto Jokinen ja toimittaja Kirsi Partanen laskeutuvat Selänpään lentokentälle.Yle / Raine Martikainen

Kouvolassa toimii entuudestaan neljä lentopaikkaa: Selänpäässä, Utissa, Wredebyssä ja Saverolla. Lentokentistä pääosa on ilmailukerhojen ylläpitämiä. Ummeljoen lentokenttä on ensimmäinen yksityinen lentopaikka, jolle Liikenteen turvallisuusvirasto on myöntänyt luvat.

Ummeljoen lentopaikalla on noin kilometrin mittainen nurmipohjainen kiitorata ja lentokonehalli, jonne mahtuu muutamia koneita.

Lentokentän omistaja on nimennyt lentopaikan Ummeljoki KW:ksi, kertoo Ummeljoen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Naukkarinen.

- KW-kirjaimet tulevat Kasper Wredestä, joka on suomalaisen ilmailuhistorian pioneeri. Hän on 96 vuotta takaperin itse rakentamallaan koneella lennellyt Kymijoen yläpuolella. Sitä kunnioittaen kentän omistaja Tuomo Salonen halusi nimetä kentän Ummeljoki KW:ksi, Jukka Naukkarinen kertoo.

Ummeljoen kyläyhdistys järjestää lentokentän avajaiset torstaina iltapäivästä alkaen. Ohjelmassa on muun muassa laskuvarjohyppy- ja riippuliitonäytöksiä.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus