1. yle.fi
  2. Uutiset

Paavo Lipponen presidenttikisaan

Entinen pääministeri ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd.) lähtee pyrkimään presidentiksi. Hän ilmoitti asiasta iltapäivällä tiedotustilaisuudessa Helsingissä. Lipponen sanoi lähtevänsä vaaleihin täysillä ja tähtäävänsä voittoon.

vaalit
Paavo Lipponen.
Paavo Lipponen ilmoitti tiedotustilaisuudessa torstaina lähtevänsä pyrkimään Suomen presidentiksi.

Lipponen korosti puheessaan muun muassa kansalaisten tasa-arvon ja sivistyksen merkitystä.

- Tasavallan presidentti voi edistää sellaisen ilmapiirin syntymistä, jossa keskinäinen luottamus lujittuu, hän sanoi.

Kanta muuttui keväästä

Vielä keväällä Lipposen kanta presidenttiehdokkuuteen oli jyrkän kielteinen. Muuttunutta kantaansa hän perusteli sillä, että maailman tilanne on kevään jälkeen muuttunut vakavammiksi. Lisäksi päätökseen vaikutti Lipposen mukaan poliittinen tilanne sekä erityisesti se, että ehdokkuudelle on tullut tukea monilta tahoilta.

Ikäänsä 70-vuotias Lipponen ei pidä ongelmallisena presidentin tehtävien hoitamisen kannalta. Hän huomautti, että jos hänet valittaisiin presidentiksi, hän edustaisi ikänsä puolesta eurooppalaisten presidenttien keskikaartia.

SDP:n ehdokkaasta päätetään syksyllä

SDP:n presidenttiehdokkaasta järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys, jos halukkaita ja tarpeeksi kannatusta nauttivia ehdokkaita on enemmän kuin yksi. Lopullisen päätöksen presidenttiehdokkaasta tekee SDP:n puoluevaltuusto.

Lasse Lehtinen vetäytyi kisasti välittömästi Lipposen ilmoitettua ehdokkuudestaan.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi