Kävelijä Jarkko Kinnunen lähtee kisaamaan kärkisijoista

Jalasjärven Jalaksen kävelijä Jarkko Kinnusella on takana unelmatreenien kesä. Olo ennen MM-kilpailuja on vahva ja levollinen. Kinnusen kisakone Etelä-Koreaan lähtee jo maanantaina, sillä elimistön sopeutumiselle varataan pari viikkoa aikaa.

Jarkko Kinnunen

Kävelijä Jarkko Kinnunen valmistautuu maanantaina 15. elokuuta starttaavaan yleisurheilun MM-kilpailumatkaansa levollisin mielin.

- Tuntuu, että olen nyt kovemmassa iskussa kuin ennen, hehkuttaa Jarkko Kinnunen.

- Alla on kaksi kuukautta unelmatreenejä ja olo on vahva ja levollinen, Kinnunen toteaa.

Tavoitteet korkealla

50 kilometrin kävely kilpaillaan 3. syyskuuta kello 02.00. Jalasjärven Jalasta edustava kävelijä lähtee kilpailuun avoimin mielin.

- Siellä on kymmenkunta kärkisijoista kilpailevaa miestä ja lasken itseni mukaan tähän joukkoon, Jarkko Kinnunen sanoo.

- Kun kisassa on lähtökunnoltaan fyysisesti samankuntoisia miehiä, on se mitä "sipulissa on", se mikä ratkaisee, Jarkko Kinnunen viittaa kävelijöiden henkiseen kanttiin.

Sopeutumiseen varattu pari viikkoa

Jarkko Kinnusen kisakone kohti Daegua Etelä-Koreaa starttaa pari viikkoa ennen varsinaista kilpailusuoritusta. Aikataulu on sama, kuin vuosina 2007 Osakassa ja 2008 Pekingissä.

- Olemme huomanneet, että kroppani sopeutuminen kuumuuteen kestää lähes kaksi viikkoa, kertoo Jarkko Kinnunen.

Kävelijän kello kääntyy Etelä-Korean aikaan saman tien.

- Nukkumaan mennään, kun Daegun aika näyttää iltaa ja päiväunia ei nukuta ainakaan ensimmäisten päivien aikana, Kinnunen toteaa.

Odottelua ja kutkuttelua

Päivät ennen starttia kuluvat leppoisasti kehoa kuulostellen. Mukana on pari kirjaa, tietokone, ehkä pelikortit ja aikaa jää tietysti joukkuetoverien kanssa jutustelulle.

- Päivisin ulkoilen pari kertaa, muut ajat vietän varjossa ja muistan tietysti välillä syödä, kertoo Jarkko Kinnunen.

- Kuulostelen kehoa kokoajan ja vähitellen startin lähestyessä alkaa mukavasti vatsanpohjaa kutkutella. Sitten vaan starttiin, Kinnunen sanoo.

Lähteet: YLE Pohjanmaa