Anne Härkönen haaveilee kokonaisesta levystä

Anne Härkönen on musiikkimaailmassa kokenut konkari. Takana on vuosia musiikin parissa ja näiden vuosien aikana Anne Härkönen on ansainnut myös menestystä kilpailuissa, viimeksi vuosi sitten Iskelmän SM- laulukilpailussa.

musiikki
Anne Härkönen esiintymislavalla.
Anne Härkönen esiintyi myös Kesäillan valssi-ohjelmassa.Anne Härkönen

Laulukilpailun voitto poiki levytyssopimuksen Magnum Music levy-yhtiön kanssa. Elokuun ensimmäisellä viikolla Härköseltä ilmestyi uusi sinkku Saa kadota yö.

- Sain hirmu paljon hyviä biisejä säveltäjiltä ja sanoittajilta sähköpostiini ja aikani niitä kuuntelin. Hirmu paljon piti mietiskellä, että mikä olisi paras mahdollinen kokonaispaketti. Tämä biisi on minun näköinen, istuu hyvin minun suuhun. Tässä on hyvä teksti ja tämä on hyvin tanssittava biisi. Se oli yksi syy miksi juuri tämä kappale valittiin sinkulle.

Monia hyviä kappaleita jäi vielä odottamaan sitä päivää, kun Anne Härkösellä on mahdollisuus tehdä kokonainen levy.

- Kokonainen levy on ajatuksissa ja haaveissa. Minulle jäi muutama hyvä biisi, jotka toivon saavani jossain vaiheessa levylle. Nyt näitä singlejä on saanut tehdä muutaman, niin olisi kiva saada tehdä semmoinen levy, johon saisi muutaman näistä jo tehdyistä kappaleista uusiksi tehtyinä sekä ihan uusia biisejä.

Keikkarikas kesä

Keikkoja Härkönen tekee läpi vuoden, mutta kuten muillakin laulajilla, kesä tuo omanlaista säpinää. Takana on mm. esiintyminen TV2:n ohjelmassa Kesäillan valssi.

Anne Härkönen on keikkaillut kesällä Blue Notes-orkesterin kanssa Suomen tanssilavoilla. Työtä ja lomaa hän on kuitenkin päässyt viettämään sopivassa suhteessa.

- Paljon on ollut keikkoja, mutta myöskin aurinkoa ja lomaa, ja mansikoita.

Anne Härkönen on käynyt myös tuomaroimassa muutamissa laulukilpailuissa. Tuomarointi on hänen mielestään kiinnostavaa, mutta toisaalta kiltistä Annesta ei formaattiohjelmien ilkeää tuomaria saisi tekemälläkään.

Syksyllä opetustyöt jatkuvat

Härkönen työskentelee täyspäiväisesti musiikin parissa, sillä hän opettaa karaoke- ja yksinlaulua sekä antaa esiintymiskoulutusta. Viikot menevät näissä hommissa ja viikonloppuisin hän tekee keikkoja.

- Viikot tehdään päivätyötä ja viikonloput keikkoja, se on aika sopiva rytmi.

Musikaalisuus on ollut osa Härkösen elämää lapsesta saakka. Hän ei kuitenkaan arvannut, että musiikista tulisi myös päivätyö. Nykyisin ajatus elämästä ilman musiikkia tuntuu vaikealta.

- Rakkaus musiikkiin ja musiikin tekemiseen ihmisten kanssa auttaa jaksamaan vaikka työtä tekisi seitsemän päivää viikossa ja 24 tuntia vuorokaudessa.

Ehkä vielä tangomarkkinoille?

Anne Härkönen on ottanut osaa tangolaulukilpailuun, viimeksi vuonna 2010. Tangokuninkaallisen titteli ei ole välttämättömyys, sillä mainetta ja menestystä laulaja on niittänyt ilman sitäkin. Härkönen ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta osallistua kilpailuun tulevaisuudessa.

- Kilpailut on aina yksi tie päästä eteenpäin. Minä uskon kovaa työhön: teet paljon töitä, olet ihmisten parissa, olet paljon esillä ja opiskelet sitä mitä teet ja kehität itseäsi koko ajan. Tietenkin myös äänitteet, joita on mahdollisuus tehdä vievät eteenpäin.

Härkönen kertoo, että häneltä on paljon kyselty, aikooko hän osallistua vielä tangomarkkinoille.

- En voi sanoa, että ei koskaan, koska en halua sanoa niin. Kyllä se voi olla, että joku päivä vielä näin käy. Aika näyttää. Odotellaan kuitenkin yksi asia kerrallaan, katotaan mitä tämän levyn kanssa tapahtuu. Katsotaan tilannetta ensi keväänä uudelleen. Voi olla, että menen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Milla Holm