Flown nuorimmat tähdet laulavat munakkaista ja satumetsistä

Helsingissä perjantaina käynnistyvä Flow-festivaali on kerännyt esiintyjälistalleen koviakin maailma nimiä, kuten hiphop-tähti Kanye Westin. Festivaalin nuorin kokoonpano, Hurjat silmät astuu lauteille samana päivänä Kanyen kanssa.

kulttuuri
Hurjien silmien Alma ja Tuure.
Alma ja Tuure muodostavat Hurjat silmät.YLE Helsinki

Hurjat silmät eli Alma, 9 vuotta ja Tuure, 7 vuotta vetävät viimeisiä harjoituksiaan sunnuntain Flow-keikkaa silmällä pitäen. Sisaruskaksikon repertuaariin kuuluu 13 omatekoista kappaletta. Flowssa ei kuitenkaan kuulla kaikkia kappaleita, kertoo Alma.

- Me laitettiin kolme niistä pois, koska yks niistä on nimeltään Arki. Siitä tulee vaan paha mieli kun se on niin ankee ja tylsä. Sitten meillä on yks syntymäpäivälaulu, joka oli vaan tarkotettu niille syntymäpäville, missä se esitettiin.

Munakkaista, Satumetsästä ja vähän muustakin

Vaikka Arki joutuikin hyllytetyksi, ovat tavalliset päivät ja arjen tapahtumat Hurjien silmien sanoitusten lähteenä yhdessä vilkkaan mielikuvituksen kanssa. Yksi kaksikon hiteistä kertoo munakkaan syönnin vastenmielisyydestä. Alma tunnustaa, että kananmunat ovat etenkin hänelle vähemmän mieluinen ruoka. Myös nimi Hurjat silmät on otettu biisin teksteistä.

- Se tulee yhdestä meidän kappaleesta Satumetsä. Siinä lauletaan, että silmät katsoo pelottavasti. Siitä mä sitten keksin, että me ollaan Hurjat silmät, Alma valottaa nimen taustoja.

Kaksikko myös säveltää laulunsa itse.

- Me sävelletään nää biisit ihan kahestaan tuolla huoneessa. Me ollaan soitettu vaan syntikkaa ja kitaraa ja vaan yhessä kappaleessa meillä on viulu ja sello, Tuure kertoo.

Rento asenne auttaa keikkaillessa

Myös Flown lavalla nähdään Alman kitarataiturointia ja myös syntetisaattori. Alma keskittyy esityksessä enimmäkseen kitaraan ja lauluun, Tuure laulaa ja rappaa. Keikkaa varten on harjoiteltu Tuuren mukaan tarpeeksi. Jos sanat unohtuvat, se ei ole katastrofi.

- Jos ne unohtuu, sit vaan aloitetaan jostain hyvästä vaiheesta ja sit voi keksiä myös omia sanoja, Tuure kertoo selviytymistaktiikastaan.

Keikkailusta Hurjilla silmillä on toistaiseksi melko vähän kokemusta. Tulevaisuuden mahdolliseen suosioon Tuure suhtautuu rauhallisesti.

- Jos keikkoja tulee, voidaan tehdä niitä sit viiden kuuden jälkeen.

Vaikka tuleva Flow-keikka jännittää jonkin verran myös nuorta herraa, tunnustaa Alma, että hän on heistä se kovempi jännittäjä. Festivaalille lähdetään kuitenkin luottavaisin mielin.

- Mä näin semmosta unta, että se esitys meni ihan pilalle, mut sit äiti tuli ja mä kysyin että onko meillä vielä mahdollisuutta esittää ja se sano, että on meillä ja sit se onnistu.

Alman ja Tuuren Hurjat silmät nähdään Flowssa sunnuntaina. Lastenmusiikki-osio alkaa klo 14.

Lähteet: YLE Helsinki