Naimisiin drive-in-periaatteella Turun Tähkäpuistossa

Kymmenittäin pareja vihitään Turun Tähkäpuistossa lauantai-iltana ja yönä. Henrikin seurakunta järjestää Hääyö-vihkimaratonin toista kertaa. Liukuhihna-systeemistä huolimatta parit ovat kokeneet häätilaisuuden hyvin yksilöllisenä.

parisuhde
Vihkisormuksia
YLE

Tapahtuma Tähkäpuiston ruusutarhassa tarjoaa tilaisuuden hoitaa vihkiminen vähällä vaivalla. Pariskunnat voivat ilmoittautua lauantaina illan suusta alkaen Henrikinkirkolla, ja vihkiminen tai siunaaminen tapahtuu saapumisjärjestyksessä.

Viime vuodesta saadun palautteen mukaan vihittävät parit eivät kokeneet olleensa liukuhihnalla.

– Yllätys, yllätys, palautteessa nousi pintaan ajatus, että se oli jotenkin heitä varten tehty juttu. Siis he eivät puhuneet liukuhihnasta, johon ei tietysti pyrittykään, mutta ulospäin se periaatteessa näyttää siltä. Meillä on mahdollisuus lyhyeen ja intensiiviseen vihkikeskusteluun, ja viime vuoden kokemuksen mukaan siinä lyhyessäkin hetkessä sellaisen tason löytää, että sitä pystyy vihkipuheessa ja -tilanteessa hyödyntämään; ehkä se on todiste juuri siitä, että yhteinen sävel on löytynyt, että parit kokivat sen jotenkin yksilöllisenä, pohtii kirkkoherra Heikki Mäntylä.

Tapahtumassa rukoillaan myös samaa sukupuolta olevien rekisteröityjen parisuhteiden puolesta. Kirkkoherra Mäntylä uskoo muutamien sateenkaariparienkin löytävän tiensä Tähkäpuiston alttarille.

Vihittävillä on oltava ennalta hankittu todistus avioliiton esteiden tutkinnasta, ja maistraatissa jo vihityillä on oltava todistus avioliiton solmimisesta. Samoin parisuhteen rekisteröimisestä on oltava todistus.

Vihkimisen jälkeen juhlaväen on mahdollista siirtyä hetkeksi kirkon Ruususaliin nauttimaan kuohuviiniä ja hääkakkua.

Ilmoittautuminen Hääyö-tapahtumaan tapahtuu Henrikinkirkossa lauantaina 13. elokuuta kello 17-21. Pareja vihitään kello 18 alkaen tarvittaessa vaikka aamunkoittoon.

Lähteet: YLE Turku