Riikka Karppinen pelaa upeaa tulokaskautta

Riikka Karppinen pelaa hienoa tulokaskautta naisten superpesiksessä. Viinijärven Urheilijat sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja pääsi pudotuspeleihin, joten Riikallakin pelit jatkuvat. Vastuuta Riikka Karppinen on saanut joukkueessaan mukavasti. Ulkopelissä hän pelaa kolmospolttajana ja sisäpelissä hihaan on vakiintunut numero neljä.

pesäpallo
Viinijärven urheilijoiden Riikka Karppinen pesäpallokentällä.
YLE / Esa Pietarinen

Kajaanissa syntyneellä Riikka Karppisella on pesisvuosia takana pian kymmenen. Pesiksen pelaamisen hän aloitti 10-vuotiaana Kajaanin Pallokerhon E-tytöissä.

- Seurasimme silloisen Kajaanin Hymyn naisjoukkueen pelejä ja kun joukkueessa pelasi serkkuni Tiina Tolonen, niin siitä innostus pesikseen syntyi. Olen harrastanut nuorena balettia, ratsastusta, sulkapalloa ja jalkapalloa, mutta pesis vei voiton, muistelee Riikka uransa alkua.

2010 Kainuun vuoden tyttöpelaaja

Riikka Karppisen uralta löytyy useita juniorimitaleita, mm. B-tytöissä SM-hopeaa 2009 ja SM-pronsia 2010. B-tytöissä hänellä on myös kaksi Itä-Länsi -edustusta vuosilta 2009 ja 2010. Vuokatin Vedon ykköspesisjoukkueeseen hän nousi 16-vuotiaana ja pelasi siellä kolme kautta. Riikka valittiin vuonna 2010 Kainuun vuoden tyttöpelaajaksi.

Kun Viinijärveltä kyseltiin halukkuutta tulla pelaamaan superpesistä ei Riikka kauan miettinyt.

- Haaveena on aina ollut pelata superia ja kun kutsu tuli piti siihen heti tarttua, päätös oli helppo, sanoo Riikka.

Ensimmäistä kauttaan superpesiksessä Riikka Karppinen pitää jännittävänä ja haastavana ja pudotuspeleihin pääsyä tavoitteen täyttymisenä. Jännitys ei ole kuitenkaan otteissa näkynyt vaan ulkopelissä Riikka on kovalla heittokädellään polttanut etenijöitä solkenaan. Sisäpelissä vastuuta on myös tullut, siitä kertoo hihanumero neljä.

- Sisäpelissä vaihtajan ja kotiuttajan rooli on tuttu jo ykköspesiksestä, ulkopelissä pelasin ennen kakkospolttajana nyt kolmospuolella. Mutta tuttu paikka sekin on, toteaa Riikka.

Vuoden jatkosopimus

Marko Hovin ja Ari Paloaron johtamaan harjoitustoimintaan Riikka on ollut tyytyväinen. Seura on lisäksi hoitanut pelaajan asiat hyvin, joten oli helppo tehdä myös jatkosopimus Viinijärvelle.

- Helppoa oli sopia vuoden jatkosta, kun asiat ovat kunnossa. Töitäkin on löytynyt, aloitan ensi kuun alussa Viinijärvellä jumppaohjaajana, sanoo ylioppilastutkinnon jälkeen urheiluhierojaksi ja kuntosaliohjaajaksi valmistunut Karppinen.

Meneillään olevissa naisten superpesiksen puolivälierissä Viinijärven Urheilijat tavoittelee jatkoon pääsyä Lappeenrannan Pesä Ysejä vastaan. Ensimmäisessä osaottelussa keskiviikkona tuli tappio Lappeenrannassa, mutta taistelu jatkuu lauantaina 13.8. Viinijärven pallokentällä klo 15.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Esa Pietarinen