Nyt on herkkutattien aika

Kainuulaiset sienestäjät ovat olleet aktiivisesti liikkeellä. Eikä ihme, sillä sienisadosta on tulossa erinomainen. Nauti viikonloppuna vaikka italialaisesta herkkutatti risotosta. Katso resepti.

riisi
herkkutatti
YLE / Johanna Laine

Risotto on helppo ja nopea valmistaa. Lopputulos on tajuttoman hyvää!!!

Italialainen Herkkutatti risotto

2 dl tuoreita herkkutatteja putsattuna ja pieneksi pilkottuna1 keskikokoinen sipuli2 rkl voita3 rkl oliiviöljyä3 dl Italialaista Arborio risotto riisiänoin 1 ½ litraa vettä1 kanaliemikuutionoin 100 g parmesaanijuustoamustapippuria myllystä oman maun mukaanvalmistusaika noin 20-25 minuuttia

Putsaa sienet ja pilko pieneksi. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota sipulia voissa pari minuuttia. Lisää pilkotut tatit ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata kanaliemikuutio veteen. Jätä liemi sivuun odottamaan käyttöä. Pane oliiviöljy isoon paistokasariin ja lisää riisi. Kuullottele riisiä öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada kuumaa kanalientä riisien päälle, niin paljon että riisit peittyvät. Anna kiehua niin kauan että neste on melkein imeytynyt riisiin (noin 5 min). Lisää taas kanalientä niin että riisit peittyvät. Anna edelleen kiehua kunnes neste on taas imeytynyt (noin 5 min), lisää loppu kanaliemi sekä kuullotettu sipuli ja sienet. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Raasta parmesaani ja lisää joukkoon, mausta mustapippurilla ja sekoita. Tarjoile lämpimänä esim salaatin ja patonginpalan kanssa.

Lähteet: Yle Kainuu