Kehitysvammaiselle naiselle tehtiin seksuaalista väkivaltaa

Kainuun poliisi kaipaa tietoja viime perjantaina Kajaanissa tapahtuneesta väkivallan teosta, jossa kehitysvammainen nainen otettiin väkisin autoon pääkirjaston edestä ja kyydittiin Lehtovaaran suuntaan missä hänelle tehtiin seksuaalista väkivaltaa. Teon jälkeen nainen oli jätetty tapahtumapaikalle, mistä hän joutui kävelemään kotiin.

kehitysvammaisuus

Poliisi pyytää havaintoja epämääräisesti pääkirjaston ympärillä perjantaina 5.8. liikkuneista autoista sekä punaiseen Adidas-verryttelytakkiin ja mustiin verryttelyhousuihin pukeutuneen naisen väkisin autoon tunkemisesta pääkirjaston pääoven lähettyvillä.

Lisäksi havaintoja kaivataan naisen liikkumisesta Lehtovaarantiellä ja Kainuun Prikaatin ampumaradan ohi johtavalla vanhalla Lehtovaarantiellä. Nainen on kysellyt ainakin yhdeltä pyörällä liikkuneelta mieshenkilöltä perjantaina iltapäivällä sitä, missä suunnassa on Kajaanin kaupunki. Nainen oli päässyt useiden kilometrien kävelymatkan jälkeen kotiinsa vasta iltakahdeksalta.

Polkupyöräilijä oli neuvonut naista. Poliisi pyytää tätä polkupyöräilijää ilmoittautumaan poliisille.

Tapahtumaan liittyvistä havainnoista voi soittaa tai jättää ääniviestin yhteydenottoa varten puhelinnumeroon 040-5414336.

Lähteet: YLE Kainuu