Hyppää sisältöön

Rosvopaisti maistui veteraaneille

1300 pohjoissuomalaista sotaveteraania saattajineen osallistui jo perinteiseen rosvopaistitilaisuuteen Oulussa. Finnairin lentävän henkilökunnan jo lähes 20 vuotta järjestämiä tilaisuuksia pyritään jatkamaan vaikka Finnair yhtiönä irtaantui sponsoroinnista.

Kuva: YLE

Sotaveteraanien suosittu yhteistilaisuus rosvopaistitapahtuma saa jatkoa. Tapahtuma aiotaan järjestää ainakin ensi vuonna koko maassa, vaikka tilaisuutta sponsoroinut Finnair lopettaa rahallisen tukensa. Finnairin 30 000 euron tuki on kattanut kolmanneksen tapahtuman kuluista, lopuista on vastannut puolustusvoimat ja kunnat. Finnairin tilalle etsitään nyt paikallisia sponsoreita. Pohjois-Suomen rosvopaistitilaisuudessa Oulussa ruokaili noin 1300.

Lupaus on pidettävä

Edelleenkin suurin osa vieraista on veteraaneja, sotaorpoja ja puolisoja. Saattajien osuus on luonnollisesti vuosi vuodelta kasvanut. Finnairin sponsoroinnin loppumisesta huolimatta rosvopaistitilaisuuksia järjestetään tulevaisuudessakin ja ainakin niin pitkään kun itse veteraanit pääsevät paikalle, vakuuttaa tapahtumaa alusta saakka vetänyt lentopurseri Kalevi Rönnqvist.

- Koska me olemme aikanaan luvanneet sotiemme veteraaneille, että me kuljemme sinivalkoista polkua heidän viitoittamana päähän saakka. Siitä pidämme kiinni. Me ilmeisesti jatkamme lentävän henkilökunnan voimin tätä yhteistyössä kuntien, kaupunkien ja puolustusvoimien kanssa, Rönnqvist aprikoi.

Vielä jaksamme

Lentoemännät ja purserit ovat paistaneet rosvopaistia veteraaneille liki kahdessa sadassa tilaisuudessa eri puolilla Suomea. Tänä vuonna paistia jaetaan vielä Raumalla, Jyväskylässä ja Helsingissä. Kärsämäkinen yli 90 -vuotias veteraani Juho Ojalehto on ehtinyt kolmeen tilaisuuteen.

- Minä olen kolmen sodan veteraani. Kaikki sodat: Talvisota, jatkosota ja Lapin sota. Kaikki. Kuntoa riittää vielä vaikka ei ole kuin neljäs vuosi viimeistä kymmentä menossa.

.
.