Viro suunnittelee puolustusministeriön muuttoa syrjempään

Viron puolustusministeriön pitäisi harkita muuttamista turvallisempaan paikkaan, sanoo pääministeri Andrus Ansip. Ansip sanoo Viron yleisradion ERR:n haastattelussa, että ministeriö voisi muuttaa puolustusvoimien päämajan yhteyteen.

Ulkomaat
Viron pääministeri Andrus Ansip Tallinnassa.
VALDA KALNINA / EPA

Viron puolustusministeriön rakennus sijaitsee Tallinnan keskustassa. Aiemmin tällä viikolla se joutui turvallisuusvälikohtauksen näyttämöksi, kun lakimies Karen Drambjan ammuskeli rakennuksessa.

- Voimme sanoa, että turvallisuusjärjestelmät toimivat hyvin ja ministeriön henkilökunta oli harjoitellut evakuointia vain kuukausi sitten. Kuitenkin mielestäni meidän pitäisi nostaa uudelleen esiin vanha idea siitä, että puolustusministeriölle rakennettaisiin uusi rakennus puolustusvoimien päämajaan, Ansip sanoi.

Ansipin mukaan rakennuksen turvaportit suljettiin, eikä ampuja päässyt sisemmälle rakennukseen. Tiettävästi Drambjan toimi yksin, eikä hän ollut esittänyt mitään vaateita ennen rakennukseen tulemistaan eikä välikohtauksen aikana.

Drambjanilla oli mukanaan yli sata käsiaseen luotia ja hän vaihtoi lipasta useaan kertaan ampuessaan poliiseja. Yksi poliiseista sai pienen naarmun korvaansa ja toisen poliisin univormun läpi meni luoti, mutta hän ei haavoittunut, Ansip kertoi.

Lähteet: YLE Uutiset