Shell torjuu öljyputkivuotoa Pohjanmerellä

Öljy-yhtiö Shell kertoo saaneensa Pohjanmerellä sijaitsevan öljyputken vuodon vähenemään. Öljyä vuoti mereen öljylähteen ja öljynporauslautan välisestä putkesta. Lautta sijaitsee 180 kilometrin päässä Skotlannin itärannikosta.

Ulkomaat

Shellin mukaan vuoto on saatu hallintaan. Vuotokohta on eristetty ja vuotavan öljyn määrä on vähentynyt huomattavasti, kertoi shell tiedotteessaan.

Öljyvuodosta kertoi perjantaina Shellin edustaja Wim van de Wiel uutistoimisto AFP:lle. Vuoto todettiin jo keskiviikkona sen jälkeen kun öljyä havaittiin meren pinnalla, lähellä öljynporauslauttaa.

Vahinkoa tutkittiin kauko-ohjatulla sukellusveneellä, minkä jälkeen öljylähde suljettiin. Alueelle on lähetetty öljyntorjunta-alus sekä lentokone tarkkailemaan tilannetta.

Shellin mukaan öljystä kärsinyt alue on 31 kilometriä pitkä ja 4,3 kilometriä leveä leveimmältä kohdalta. Arvioiden mukaan öljyn ei pitäisi tulla maihin. Shell ei ole kertonut, paljonko öljyä on päässyt vuotamaan, mutta lähteiden mukaan vuoto olisi enimmillään muutamia satoja tonneja.

Britannian energia- ja Ilmastonmuutosyksikkö tarkkailee tilannetta.

Lähteet: AFP, BBC